Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: MacBook Line |Αναμένεται αναβάθμιση σε μερικούς μήνες

MacBook Line |Αναμένεται αναβάθμιση σε μερικούς μήνες 25/01/2016 09:16 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η συνεχής ανάπτυξη της κατηγορίας προϊόντων MacBook - ειδικά στον χώρο των επιχειρήσεων - θα είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Apple για το 2016. Η εικόνα αυτή θα ενισχυθεί με μία ενημέρωση των προϊόντων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo της εταιρείας KGI Securities πιστεύει πως η κατηγορία των προϊόντων MacBook θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης για την Apple, τη φετινή χρονιά. Η πορεία ανάπτυξης στην αγορά των φορητών υπολογιστών γενικότερα παραμένει σταθερή στον επαγγελματικό τομέα και αναμένει επιτάχυνση των πωλήσεων, λόγω των αναβαθμίσεων των προϊόντων της Apple μέχρι τον Ιούνιο.Η ζήτηση για τα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα MacBook, αναμένεται να ωφελήσει και τους προμηθευτές της Apple SZS και Casetek, όπως έγραψε στην αναφορά του ο Kuo. Οι προβλέψεις του μοιράστηκαν με εσωτερικό σημείωμα στους επενδυτές χθες Κυριακή, αντίγραφο της οποίας εστάλη και στο AppleInsider.

Αν και τα νέα MacBook είναι σε συναρμολόγηση αυτή τη στιγμή, λίγα πράγματα γνωρίζουμε για τα χαρακτηριστικά τους. Είναι πολύ πιθανό η Apple να περιμένει τους νέους επεξεργαστές επόμενης γενιάς "Skylake" από την εταιρεία Intel, για φορητούς υπολογιστές.

Η νέα σειρά "Skylake" είναι η συνεχεια της σειράς Intel Broadwell και αναμένεται να προσφέρει τις συνήθεις βελτιώσεις και ενισχύσεις της CPU, - ταχύτητες κατά 10 ή 20 τοις εκατό γρηγορότερες και ενσωματωμένα chip γραφικών από 16 έως και 41 τοις εκατό - συνεχίζοντας παράλληλα την αποδοτική διαχείριση ενέργειας. Όλα αυτά χάρη στη μείωση της αρχιτεκτονικής σε λιθογραφία αυτών στα 14 nm.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε φορητούς υπολογιστές η στροφή προς επεξεργαστές "Skylake" θα μπορούσε να προσθέσει έως και 30 τοις εκατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία.

Ο Kuo δεν προσφέρει καμία λεπτομέρεια για το τι επιπρόσθετα θα φέρουν τα νέα MacBooks ή άλλες αναβαθμίσεις προϊόντων της εταιρείας, ούτε υποδεικνύει ποιες άλλες σειρές θα δεχθούν αναβαθμίσεις. Ωστόσο το σημείωμα της Κυριακής προς τους επενδυτές, ήταν η πρώτη ένδειξη πως είναι καλά πληροφορημένος για την αναβάθμιση της σειράς MacBook, κατά το πρώτο 6μηνο του έτους.

Παλαιότερη έκθεση του Νοεμβρίου, προέβλεπε πως η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μια ανανεωμένη σειρά MacBook Air στο World Developers Conference το 2016 (WWDC 2016). Μία επέκταση της σειράς Air είναι εφικτή με την συμπλήρωση ενός μεγαλύτερου μοντέλου 15 ιντσών, εναλλακτικά ενός μοντέλου 11 ιντσών.

Πώς σας φαίνεται μία τέτοια εξέλιξη στη σειρά MacBook; είναι εφικτή; Περιμένουμε τις απόψεις σας.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.