ΘΕΜΑ: Δικτυακά προβλήματα και λύσεις στο Mac OS X

Δικτυακά προβλήματα και λύσεις στο Mac OS X 06/02/2016 17:51 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Τα τοπικά δίκτυα και γενικώς η δικτύωση είναι κάτι που γενικώς λειτουργεί απροβλημάτιστα στα Mac, γι’ αυτό και ένα από τα ενοχλητικότερα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κάποιοι χρήστες στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού (10.10-Yosemite) έχουν να κάνουν με τις συνδέσεις (ή μάλλον αποσυνδέσεις) δικτύου.

Κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τις συνδέσεις στο διαδίκτυο ή τα ασύρματα δίκτυα, ενώ κάποιες άλλες αφορούν τη σύνδεση σε τοπικά δίκτυα και την εύρεση άλλων υπολογιστών σε αυτά ή τη μεταφορά αρχείων σε άλλες διευθύνσεις του δικτύου. Με αυτά τα προβλήματα κυρίως σε τοπικά δίκτυα θα ασχοληθούμε εδώ.

Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την επίλυση του προβλήματος σύνδεσης σε τοπικά δίκτυα και την εύρεση άλλων υπολογιστών που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε αυτά και που μέχρι πρότινος συνδέονταν χωρίς πρόβλημα.

Το συνηθέστερο πρόβλημα εμφανίζεται σε Mac που έχουν εγκατεστημένο το OS X Yosemite και εμφανίζονται ξαφνικά να μη μπορούν να συνδεθούν με άλλα Mac που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και πιθανώς έχουν εγκατεστημένες παλαιότερες εκδόσεις του OS X, αλλά η λύση αυτή μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα παρόμοια προβλήματα σύνδεσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.