Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Που βαδίζει η Μουσική Βιομηχανία;

Που βαδίζει η Μουσική Βιομηχανία; 05/02/2016 12:08 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η ακρόαση της μουσικής ήταν κάποτε αποκλειστικά συνυφασμένη με τις κασέτες και τους δίσκους βινυλίου. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τις κασέτες που χάλαγε η ταινία τους και με μόνα εργαλεία ένα στυλό και τα χέρια μας, τις ξαναφτιάχναμε; Επίσης, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα λατρεμένα “πηδήματα” της βελόνας” στους δίσκους βινυλίου;

Αργότερα ήρθαν τα CD’s. Χωρίς “πηδήματα” της βελόνας, αρχικά χωρίς δυνατότητα αντιγραφής, με καθαρότερο (αλλά και πιο “flat”) ήχο σύμφωνα με τους λάτρεις του βινυλίου. Σε δεύτερο χρόνο οι χρήστες έμαθαν να “ριπάρουν” τα τραγούδια από τα CD’s τους και να τα περνάνε στον υπολογιστή σε μορφή mp3, wma κλπ. Ήταν οι εποχές που το Winamp ήταν ο βασιλιάς των media players.

Οι εποχές βέβαια άλλαξαν και το μοντέλο διάθεσης της μουσικής έχει αλλάξει αρκετές φορές. Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στο σήμερα και στο αύριο της μουσικής βιομηχανίας με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται διεθνώς.

Σημείωση: Στο παρόν άρθρο εξετάζουμε τους νόμιμους πιθανούς τρόπους ακρόασης της μουσικής. Επίσης, η live μουσική πιστεύουμε πως ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.