Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση Mac OS X μέσω Internet Recovery

Εγκατάσταση Mac OS X μέσω Internet Recovery 05/02/2016 11:34 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Σε κάποιες σπάνιες (είναι αλήθεια) περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να επανεγκαταστήσουμε το Mac OS X σε κάποιο μηχάνημα.

Πέρα από τις συνήθεις μεθόδους (DVD εγκατάστασης για τα παλαιότερα μοντέλα, κρυφό διαμέρισμα (partition) του σκληρού δίσκου όπου βρίσκεται το λειτουργικό έτοιμο για εγκατάσταση), υπάρχει κι άλλος ένας τρόπος σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν έχουμε πρόσβαση σε μια από τις παραπάνω λύσεις.

Ο τρόπος αυτός λέγεται “Internet Recovery” (Επαναφορά μέσω Διαδικτύου) και είναι αρκετά εύκολος δεδομένου όλοι όλα τα καινούρια (και λίγο παλαιότερα) Mac περιλαμβάνουν αυτή τη δυνατότητα εγγενώς.

Όπως λέει και το όνομά της, η μέθοδος “Internet Recovery” μας επιτρέπει να επανεγκαταστήσουμε το λειτουργικό μέσω Διαδικτύου χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιο τοπικό μέσον (DVD - σκληρό δίσκο) για να το εγκαταστήσουμε.

Ο λόγος που μπορεί να θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι είτε γιατί για κάποιο λόγο έγινε ζημιά στο λειτουργικό και θέλουμε να το επανεγκαταστήσουμε, είτε (και αυτός είναι ο κυριότερος) γιατί μπορεί να θέλουμε να εγκαταστήσουμε το αρχικό λειτουργικό με το οποίο αγοράσαμε το Mac και ίσως δεν το έχουμε πια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.