ΘΕΜΑ: iPhone Tips |3 κόλπα για καταπληκτικό ήχο κατά τη λήψη video

iPhone Tips |3 κόλπα για καταπληκτικό ήχο κατά τη λήψη video 14/05/2016 14:51 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Το να επεξεργαστείτε γρήγορα ένα video που συλλήφθηκε με το iPhone, είναι απλή υπόθεση, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον ήχο. Δεν βρίσκεστε πάντα στο κατάλληλο ηχητικά περιβάλλον.

Παρότι το μικρόφωνο μιας συσκευής iPhone καταγράφει υψηλής ποιότητας ήχο όταν βρίσκεται κοντά στην πηγή, εν τούτοις σε μία κατάμεστη αίθουσα δεν είναι αρκετό. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές ενέργειες τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αποφύγετε έναν χαμηλό ή εντελώς απαίσιο ήχο κατά τη λήψη video.

Πλησιάστε το θέμα σας σε θορυβώδες περιβάλλον

Κι όμως τα μεγαλύτερα λάθη προκαλούνται από τους εικονολήπτες, καθώς προσπαθούν να συλλάβουν εικόνα και ήχο από μακριά από έναν άνθρωπο ο οποίος μιλάει σε κοινό. Ο θόρυβος του περιβάλλοντος η ηχώ του χώρου ή οποιοσδήποτε εξωτερικός ήχος συμβάλλουν στη λήψη κακής ποιότητας ήχου. Στη περίπτωση που δεν είναι δυνατή η χρήση ενός εξωτερικού μικροφώνου, είναι προτιμότερο να πλησιάσετε το θέμα σας. Ενδεχομένως η λήψη σας να είναι μεγεθυμένη από ό,τι ίσως να επιθυμείτε, αλλά σίγουρα θα έχετε πιο ευκρινή ήχο.

Χρήση άλλης συσκευής iOS

Εάν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εξωτερικού μικροφώνου, δεν θα χρειαστεί να πλησιάσετε το θέμα σας. Εάν για παράδειγμα έχετε ένα παλαιότερο iPhone, iPod touch ή μπορείτε να δανειστείτε μία iOS συσκευή, χρησιμοποιήστε τη ως εξωτερικό μικρόφωνο. Χρησιμοποιήστε τη δική σας συσκευή iPhone για να συλλάβετε εικόνα και τοποθετήστε τη δεύτερη iOS συσκευή κοντά στο θέμα σας για να συλλάβετε τον ήχο. (Αν για παράδειγμα καταγράφετε μία συνέντευξη μπορείτε να τοποθετήσετε τη δεύτερη συσκευή στην τσέπη, στο στήθος του συνεντευξιαζόμενου, ανάποδα.

Για να κάνετε εγγραφή του ήχου, ανοίξτε την εφαρμογή “Μαγνητόφωνο” και υπαγορεύστε τον τίτλο του θέματος, όπως “Γιορτή Χριστουγέννων 2016” ή “Τα νέα παιχνίδια των παιδιών”. Στη συνέχεια ρυθμίστε και τη λήψη video. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη, θα έχετε ένα αρχείο video κι ένα αρχείο ήχου. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πολυμέσα που έχετε δημιουργήσει στην εφαρμογή iMovie ενός υπολογιστή Mac και να τα συνθέσετε.

Αγορά εξωτερικού μικροφώνου

Για να πραγματοποιήσετε λήψεις εικόνας και ήχου υψηλής ποιότητας, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε μερικά χρήματα για την αγορά ενός εξωτερικού μικροφώνου. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες όπως μικρόφωνα τα οποία ενσωματώνονται στη συσκευή, ενσύρματα μικρόφωνα πέτου και ασύρματα μικρόφωνα.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πληθώρα προτάσεων διαθέσιμες για συσκευές iPhone ή iPad,, ανάλογα με το τι εγγραφές έχετε σκοπό να πραγματοποιήσετε. Έχουμε να σας προτείνουμε μερικά όπως το Mighty Mic στα $70, το Blue's Mikey Digital στα $100 και το Zoom iQ6 στα $100. Η πρώτη επιλογή είναι μικρόφωνο για λήψεις σε εξωτερικό περιβάλλον, ενώ οι δύο τελευταίες για λήψεις δωμάτιου και μουσικής.

Για ενσύρματα μικρόφωνα πέτου, έχουμε να σας προτείνουμε ως μία οικονομική επιλογή το MOVO PM10 στα $22 ή μια πιο επαγγελματική επιλογή το Rode smartLav στα $ 78.

Εάν έχετε ήδη κάποιο ασύρματο μικρόφωνο πέτου ή φορητά μικρόφωνα, μπορείτε να τα συνδέσετε σε μία iOS συσκευή, κάνοντας χρήση αντάπτορα, για σύνδεση σε υποδοχή 3,5 χιλιοστών.

Εάν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί ήδη κάποιο μικρόφωνο ή έχει να μας προτείνει άλλους τρόπους παρακαλούμε να κάνει αναφορά στα σχόλια.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745