Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Η Microsoft φέρνει το πληκτρολόγιο των Windows Mobile στο iOS

Η Microsoft φέρνει το πληκτρολόγιο των Windows Mobile στο iOS 23/01/2016 13:15 #1

  • ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • dead men tell no tales
  • Δημοσιεύσεις: 16
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Η Microsoft άρχισε να υποστηρίζει το iOS με τις εφαρμογές και υπηρεσίες της!

Στην αρχή ήταν η Cortana. Παρουσιάστηκε στο Android και σύντομα στο iOS. Μετά ήταν η καταπληκτική εφαρμογή φωτογραφίας Microsoft Selfie. Πραγματικά πολύ καλή, καθώς, όχι μόνο παίρνει εξαιρετικές Selfies, αλλά και κάνει επιτόπου διόρθωση ατελειών στο πρόσωπο με αναγνώριση της ηλικίας του υποκειμένου. Και τώρα, έρχεται το (πραγματικά εξαίρετο) Windows Mobile Κeyboard. Κάτι συμβαίνει εκεί στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» (εννοώ στο Redmond). Το να μην υποστηρίζεις τη δική σου Mobile πλατφόρμα (η Microsoft Selfie δεν υπάρχει σε Windows Mobile) και να υποστηρίζεις αυτήν του πιο άσπονδου εχθρού και ανταγωνιστή σου, είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης επεξήγησης. Anyway
Δείτε ακόμη: Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android (www.ired.gr/blog/item/1550-cortana-comes-to-ios.html)
Από τότε που ο Satya Nadella ανέλαβε τα ηνία στον τεχνολογικό γίγαντα του Redmond, έχουν υπάρξει μεγάλες αλλαγές στη στρατηγική της εταιρίας και στα προϊόντα της - και είναι οι περισσότερες προς το καλύτερο. Έτσι λοιπόν, η μετακίνηση (ή να πω εισβολή;) στο Android και το iOS με μια πληθώρα εφαρμογών (ας μην ξεχνάμε το κραταιό Office, ή τα OneNote και Outlook), είναι κάτι που έχει αρχίσει και παίρνει τη μορφή επιδημίας. Μήπως η Microsoft προσπαθεί να κατακτήσει τους αντιπάλους της «εκ των έσω»; Ίδομεν.

Κι έτσι, άλλη μια εξαιρετική εφαρμογή της Microsoft, το πραγματικά (πολύ) καλύτερο Microsoft Mobile Κeyboard - γνωστό ως και Word Flow - έρχεται οσονούπω στο iOS και είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο (για μας που έχουμε iOS συσκευές).
Σε ένα email που στάλθηκε στους Insiders (αυτούς που είναι στο πρόγραμμα beta testing) της εταιρίας, η Microsoft ζήτησε από όποιον έχει iPhone 5S τουλάχιστον (ή νεότερο), αν θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Word Flow στις συσκευές τους πριν αυτό εμφανιστεί επισήμως στο iOS AppStore. Το email λέει επίσης ότι το keyboard θα παρουσιαστεί και σε άλλες πλατφόρμες στο μέλλον (Android;). Δε λέει το όνομά τους, αλλά είναι αρκετά σίγουρο ότι αυτό εννοεί.
Δείτε ακόμη: To Microsoft Office φτάνει τα 100 εκατομμύρια downloads σε iOS-Android συσκευές (www.ired.gr/blog/item/1778-microsoft-off...llion-downloads.html)
Το Word Flow είναι ένα πολύ εύχρηστο και κατανοητό πληκτρολόγιο που - πέραν των άλλων - παρέχει και δυνατότητα «trace» (όπως το Sweep) για χρήστες που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν χειρονομίες σέρνοντας το δάχτυλό τους από γράμμα σε γράμμα. Επίσης παρέχει και αυτόματη διόρθωση και αυτόματη συμπλήρωση λέξεων όπως και τα άλλα αντίστοιχα. Επιτρέπει την προσθήκη δικών μας λέξεων στο λεξικό του και μαθαίνει από τις λέξεις που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε. Η Microsoft κομπάζει λέγοντας ότι το Word Flow ήταν το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιήθηκε για να γραφτεί το ταχύτερο γραπτό μήνυμα στον κόσμο. Δε λέει όμως ότι το ρεκόρ έσπασε αμέσως μετά με τη χρήση του Fleksy keyboard.

Δε γνωρίζουμε ακόμη τελική ημερομηνία λανσαρίσματος του Word Flow για iOS, αλλά υποψιαζόμαστε ότι θα είναι μέσα στους επόμενους μήνες, εφόσον η beta έχει ήδη αποσταλεί στους δοκιμαστές. Εφόσον τελικά εμφανιστεί - τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη - θα έχει ως ανταγωνισμό κάποια από τα καλύτερα πληκτρολόγια της αγοράς και μεταξύ αυτών τα, SwiftKey, Fleksy, και Apple. Είναι όμως μια σημαντική προσθήκη σε σύγκριση και με τη Windows Mobile πλατφόρμα που δεν παρέχει και πολλές επιλογές.
Δείτε ακόμη: Κυκλοφόρησε Microsoft Selfie App αποκλειστικά για iPhone (www.ired.gr/blog/item/3212-microsoft-selfie-app.html)
Φαίνεται ότι το σχέδιο του Satya Nadella εστιάζεται περισσότερο στις υπηρεσίες και λιγότερο (έως καθόλου) σ’ αυτή καθεαυτή την πλατφόρμα των Windows. Η εταιρία έχει αρχίσει να γίνεται «ανεξαρτήτου πλατφόρμας» και έχει εστιαστεί στο να φέρει και να υποστηρίξει τις υπηρεσίες και εφαρμογές της οπουδήποτε - ιδιαίτερα στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες. Έτσι στοχεύει σε όσο περισσότερους χρήστες γίνεται.
Αυτά είναι καλά νέα για τους χρήστες iOS και Android γιατί έτσι έχουν και τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft στις πλατφόρμες τους, αλλά είναι άσχημα νέα για τους χρήστες των Windows Mobile συσκευών που σίγουρα νιώθουν παραμελημένοι. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη τον αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια στρατηγική από τη μεριά της Microsoft, όσον αφορά τη δική της πλατφόρμα - Windows Mobile. Θα λειτουργήσει σαν διαφήμιση ώστε να τραβήξει χρήστες ή θα σημάνει τον οριστικό θάνατό της ελλείψει δυνατοτήτων και εφαρμογών;
Αυτό μένει να το δούμε.
από Elichord
Συνημμένα:
Dead men tell no tales
Τελευταία διόρθωση: 23/01/2016 14:48 από jericho.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.