Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Συμβουλές για την αποφυγή κλοπής του iPhone/iPod

Συμβουλές για την αποφυγή κλοπής του iPhone/iPod 23/01/2016 13:06 #1

  • ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • dead men tell no tales
  • Δημοσιεύσεις: 16
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Ένα iPhone ή iPod Touch είναι πάντα στόχος κλοπής. Ακολουθείστε τις συμβουλές μας για να μην βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να το ψάχνετε.Τα iPhone και iPod Touch είναι από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που κυκλοφορούν και ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και νέων. Σαν αποτέλεσμα, ο αριθμός των κλοπών των εν λόγω συσκευών, είναι πολύ μεγάλος. Οι κάτοχοί τους είναι πάντα στόχοι κλοπής, και γιατί είναι είναι περιζήτητα, και γιατί είναι ακριβά, και γιατί συνήθως όταν ακούν μουσική, πολλές φορές δεν πολυπροσέχουν το περιβάλλον τους. Αν μάλιστα φορά κάποιος ακουστικά Bluetooth, μπορεί να συνειδητοποιήσει την κλοπή, όταν η μουσική θα αρχίσει να κάνει διακοπές (λόγω αύξησης της απόστασης του Bluetooth).
Αν λοιπόν θέλετε να μην είστε εύκολος στόχος, παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να το αποφύγετε κατά το δυνατόν.Δείτε ακόμη: Κλεμμένο iPhone βρέθηκε μέσω του CRAIGSLIST (www.ired.gr/blog/item/2727-stolen-iphone...d-on-craigslist.html)

Πρώτο και κυριότερο: κρατάτε το iPhone/iPod υπό την επίβλεψή σας. Μην το αφήνετε έστω και για λίγο χωρίς να το βλέπετε, μην το αφήνετε ξεχασμένο στο αυτοκίνητο σας έστω και για λίγο (θα αποφύγετε και τα έξοδα για σπασμένα τζάμια) κλπ. Να θυμάστε, η συσκευή σας είναι ακριβή και περιζήτητη και άρα, εύκολος στόχος κλοπής. Οπότε, να την προσέχετε σαν αυτό που είναι.

Αλλαγή ακουστικών: μπορεί να γελάσετε, αλλά τα λευκά ακουστικά της Apple, ξεχωρίζουν αμέσως και φωνάζουν «iPod (iPhone) εδώ». Για πολλούς κλέφτες, είναι μια ένδειξη ότι είστε κάτοχος μιας πολύτιμης συσκευής που αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν να κλέψουν. Καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα άλλο σετ ακουστικών που να μη δίνει και τόσο στόχο. Υπάρχουν πολλά καλά και σχετικά φθηνά.

Όχι κλιπ ή θήκες ζώνης: μια θήκη ή κλιπ ζώνης είναι πολύ βολική για μέσα στο σπίτι, αλλά έξω και μάλιστα σε πολυσύχναστα μέρη, όπως μέσα μεταφοράς όπου έρχεστε σε επαφή σώμα με σώμα με κόσμο, θα το έχετε χάσει πολύ πριν το πάρετε είδηση. Γι’ αυτό, κρατήστε την ευκολία αυτών των θηκών μόνο για το σπίτι.Κρατάτε το κοντά σας: και με αυτό εννοούμε κοντά στο σώμα σας. Όπως π.χ. σε κάποια εσωτερική τσέπη ενός μπουφάν ή κάτι αντίστοιχο. Γενικά, καλό είναι να νιώθετε το iphone/iPod σας ότι βρίσκεται επάνω σας. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κλέψουν κάτι από την εσωτερική σας τσέπη, απ’ ότι από την τσάντα σας (και ίσως μαζί με την τσάντα σας).

Δέστε το με κάτι άλλο: δεν εννοούμε με σχοινιά προς Θεού. Απλά υπάρχουν θήκες που έχουν ένα κρίκο ή κάποιο κλιπ προκειμένου να μπορούν να δεθούν σε κάποιο άλλο μέρος της ένδυσής μας (όπως στη ζώνη, αλλά χωρίς να κρέμεται από τη ζώνη). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος προσπαθήσει να το τραβήξει, θα πάρει κι εσάς μαζί του. Έκπληξη …Προσέχετε το περιβάλλον σας: όπως είπαμε και στην αρχή αυτού του άρθρου, όταν ακούμε μουσική, είναι εύκολο να αφαιρεθούμε και να απορροφηθούμε και βέβαια δεν ακούμε ούτε και πολυπροσέχουμε τι γίνεται γύρω μας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημά μας απέναντι στους κλέφτες. Γι’ αυτό, η μόνη λύση είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί για το τι συμβαίνει γύρω μας και να μην είμαστε τόσο απορροφημένοι στο μουσικό μας κόσμο. Και να βάζουμε τη μουσική λίγο πιο χαμηλά για να παίρνουμε είδηση τι γίνεται.
Αυτά τα ολίγα, λοιπόν. Δεν είναι δύσκολα, ούτε πολύπλοκα. Λίγο περισσότερη προσοχή θα μας γλιτώσει από άσκοπα χτυποκάρδια. Κι όπως έλεγε και κάποιος, «προσέχουμε για να έχουμε».[i]Δείτε ακόμη: Λιγότερες οι κλοπές iPhone[/i] (www.ired.gr/blog/item/1547-iphone-activation-lock.html)
από Elichord
Dead men tell no tales
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.