Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Το τέλος του iPod;

Το τέλος του iPod; 27/01/2016 13:41 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Κι όμως, η αποφράδα μέρα που σημάδεψε το θάνατο του iPod, πέρασε στα ψιλά και δε σημειώθηκε ούτε από την ίδια την εταιρία που το γέννησε, ούτε και από το πλήθος της Silicon Valley που ήταν απασχολημένο με την παρουσίαση του νέου iPhone και smartwatch της εν λόγω εταιρίας. Κι όμως, αυτά τα λαμπερά επιτυχημένα προϊόντα στηρίζονται στους λεπτούς μεταλλικούς ώμους αυτής της απλής μικρής συσκευής. Αντί αυτού, υπήρχε μόνο μια θλιβερή υποψία για το τέλος του, καθώς ο σύνδεσμος που οδηγούσε στις πληροφορίες για το iPod Classic, σε μετέφερε πια στην κεντρική σελίδα της Apple.

Όταν το iPod πρωτοεμφανίστηκε μερικές βδομάδες μετά την επίθεση της 11ης 9ου ήταν η ζωντανή μαρτυρία της ιδιοσυγκρασίας του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Απλοποίηση, ήταν η εντολή του στους μηχανικούς και σχεδιαστές της εταιρίας. Ένας χρήστης έπρεπε να μπορεί να κάνει οτιδήποτε με αυτό σε μόλις τρία κλικ.

Τεχνικά το iPod ελάχιστα διέφερε από οποιοδήποτε άλλο MP3 player κυκλοφορούσε ήδη στην αγορά. Αισθητικά όμως, ήταν μια επανάσταση: μικρότερο και ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του με ένα σπορ νεανικό παρουσιαστικό σχεδιασμένο από τον Dieter Rams, και, ναι, εξωφρενικά απλό στη χρήση του. Η πρώτη διαφήμισή του ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με έναν άνθρωπο να χορεύει ακούγοντας μια αόρατη μπάντα και μια υπόσχεση στο τέλος: "Πάνω από 1000 τραγούδια στην τσέπη σου".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 27/01/2016 13:42 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.