Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε;

Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε; 28/01/2016 13:36 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Ίσως νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το Android, αλλά πάντα υπάρχουν μυστικά «κάτω από το χαλί», η πραγματική ιστορία του και άλλα ενδιαφέροντα όπως φήμες. Αν λοιπόν είστε από τους σκληροπυρηνικούς φαν του Android, δείτε πόσα ξέρατε από τα παρακάτω.

1. Γιατί φτιάχτηκε το Android εξ’ αρχής;

Πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό: το Android αρχικά φτιάχτηκε σαν λειτουργικό για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Τελικά οι ιδρυτές του - και μεταξύ αυτών ο Andy Rubin που είχε το ψευδώνυμο «Android» όταν δούλευε στην Apple στα τέλη του ’80 και χρησιμοποιούσε το δικτυακό χώρο android.com σαν προσωπική του ιστοσελίδα μέχρι και τα τέλη του 2008 - αναγνώρισαν τη δυναμική που έκρυβε μέσα του για την αναδυόμενη αγορά των smartphone και θέλησαν να προκαλέσουν το Windows Mobile και το Symbian. Απ’ όσο φαίνεται, τα κατάφεραν.

2. Η Google χρηματοδοτήθηκε από την NSA και τη CIA;

Φορέστε τα αλουμινένια καπέλα σας παιδιά, οι εξωγήινοι με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη μας. Και σύμφωνα με την δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας η Google στην αρχή, χρηματοδοτήθηκε από την NSA και τη CIA σαν ένα από τα προγράμματα ελέγχου και παρακολούθησης πληροφοριών. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την ανάπτυξη «πολλά υποσχόμενων» νέων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το στρατό και την κυβέρνηση στην τεχνολογική τους υπεροχή για το μέλλον.Είτε πιστεύετε ότι το Πεντάγωνο μυστικά κινεί τα νήματα μέσα στη Google, είτε ότι ο Sergey και ο Larry έχουν ένα κόκκινο τηλέφωνο που συνδέεται άμεσα με το διευθυντή του FBI, υπάρχουν πραγματικά κάποιες ενδιαφέρουσες (το λιγότερο), και μερικές φορές τρομακτικές, σχέσεις μεταξύ της Google και της Αμερικάνικης κοινωνίας πληροφοριών που είναι πολύ παλαιότερες του PRISM. Το Android μάλιστα έχει τη θέση του σε αυτές σαν ένας προσωπικός «φάρος» παρακολούθησης του χρήστη. (Το PRISM ήταν πρόγραμμα παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.