ΘΕΜΑ: Μπαλόνια , Internet και Πρόσβαση για όλους!

Μπαλόνια , Internet και Πρόσβαση για όλους! 28/05/2016 17:27 #1

  • Savvas
  • Το Άβαταρ του/της Savvas
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 6
Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη το Internet θεωρείται αυτονόητο για την πλειοψηφία των κατοίκων. Τι γίνεται όμως στις άγονες ,δυσπρόσιτες και υποανάπτυκτες περιοχές της υφηλίου? Στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως περίπου τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση στο Internet. Η Google για άλλη μια φορά έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα με το Project Loon.

H αρχή λειτουργίας του project βασίζεται πάνω σε μπαλόνια. Αυτά αιωρούνται σε διπλάσιο υψόμετρο από τις αερογραμμές και την ζώνη του καιρού , ψηλά στην στρατόσφαιρα. Τα μπαλόνια κατευθύνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάνοντας χρήση των ρευμάτων αέρα για την κίνησή τους.

Συνδυαστικά με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών , ένας χρήστης θα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα από την κινητή του συσκευή και να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Με μια πρώτη ματιά, αυτό το εγχείρημα μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά φαίνεται πως η Google έχει ήδη υλοποιήσει μια beta κατάσταση του Project στη Νέα Ζηλανδία! Η δοκιμή ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και σκοπό έχει να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες την θεωρία πίσω από την αρχική ιδέα. Επεκτάθηκε κατά τμήματα , στην Καλιφόρνια και στην Βορειοανατολική Βραζιλία και σήμερα τα αποτελέσματα που προκύπτουν χρησιμοποιούνται για να προχωρήσει το project στο επόμενο στάδιο.
Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο που προμοτάρει η google στην σελίδα της :
knowledge is having the right answer, intelligence is asking the right question
Τελευταία διόρθωση: 28/05/2016 17:29 από Savvas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745