Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Παιχνίδια Προγραμματισμού

Παιχνίδια Προγραμματισμού 19/03/2016 11:26 #1

  • Savvas
  • Το Άβαταρ του/της Savvas
  • Εκτός Σύνδεσης
  • New Member
  • Δημοσιεύσεις: 11
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη αύξηση στους computer enthusiasts. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ,που προηγουμένως δεν είχαν καμιά σχέση με την πληροφορική, έχουν αρχίσει να ασχολούνται ένθερμα με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Αρκετοί από αυτούς οδηγούνται αργά ή γρήγορα σε προγραμματιστικά μονοπάτια και συνήθως εκεί απογοητεύονται ή εκνευρίζονται καθώς ο προγραμματισμός απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις και αρχές που δύσκολα κατέχει κάποιος μη προγραμματιστής.

Η πλατφόρμα www.codingame.com έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Ο χρήστης καλείται να προγραμματίσει σωστά ένα παιχνίδι ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει την πίστα . Ο προγραμματισμός είναι καθοδηγούμενος αρχικά και δυσκολεύει ανάλογα με το επίπεδο του χρήστη ο οποίος ξεκλειδώνει achievements και παίρνει πόντους ανάλογα με τις επιδόσεις του στο κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας : Easy , Medium και Hard . Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει πίστες και ανάλογα με το σκορ που πετυχαίνει ο χρήστης του αποδίδονται οι αντίστοιχοι πόντοι και το μετάλλιο ολοκλήρωσης. Για να ξεκλειδώσει κανείς όλες τις πίστες του επόμενου επιπέδου δυσκολίας πρέπει πρώτα να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστών ανά επίπεδο.

Επιπρόσθετα συναντάμε διάφορα gaming modes . Τα κλασσικά puzzles είναι τύπου single player . Για τους πιο εξειδικευμένους υπάρχει η κατηγορία All Bots όπου ο χρήστης παίρνει μέρος σε μάχες εναντίον άλλον χρηστών προγραμματίζοντας ένα bot με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσει το bot του αντιπάλου του ενώ στο Clash of Code ένας χρήστης μπορεί να προκαλέσει τους φίλους του σε live , online μάχες κώδικα! Τέλος δεν λείπει η λογική του τουρνουά , με το επόμενο να ξεκινά στις 30 Απριλίου , προσφέροντας στους νικητές δώρα.
Οι γλώσσες που μπορεί κανείς να γράψει κώδικα στην πλατφόρμα ποικίλουν και φτάνουν 25 σε αριθμό . Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κάποιες πιο "παραδοσιακές" γλώσσες (όπως C,C++, VB και pascal) αλλά και σύγχρονες (C# , Objective-C , Ruby ακόμα και Scala).

Καθαρίστε λοιπόν τα γυαλιά σας , ετοιμάστε ένα μεγάλο ποτήρι με τον καφέ της προτίμησης σας και ξεκινήστε να παίζετε!
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": leo