Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Project ARA : Ένα συναρμολογούμενο smartphone

Project ARA : Ένα συναρμολογούμενο smartphone 15/03/2016 10:10 #1

  • Savvas
  • Το Άβαταρ του/της Savvas
  • Εκτός Σύνδεσης
  • New Member
  • Δημοσιεύσεις: 11
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Είναι πολλές οι φορές που αγοράζοντας ένα κινητό σκεφτόμαστε πως κάτι του λείπει.Λίγη περισσότερη RAM , πιο δυνατό ηχείο ή καλύτερη και υψηλότερης ανάλυσης κάμερα. Η Google για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει θετικά με το Project ARA.
Πρόκειται για μια "απλή" ιδέα : ο χρήστης θα μπορεί να κατασκευάσει το δικό του τηλέφωνο ενώνοντας τα επιμέρους τμήματα σαν τα κομμάτια ενός Puzzle. Η Google θα προσφέρει το "σκελετό" του smartphone και ο χρήστης θα μπορεί να ενσωματώνει όποια τεχνικά χαρακτηριστικά επιθυμεί. Αυτό θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο της συσκευής για τους πιο απαιτητικούς χρήστες καθώς θα μπορούν να αναβαθμίζουν το κινητό τους ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν κάποιο καινούριο μοντέλο. Ευκολότερο θα γίνει και το service των χαλασμένων modules αφού η Google σκέφτεται να δημιουργήσει ένα store που θα πουλάει τα κομμάτια.
Σε πρώτη φάση τα κομμάτια θα είναι περιορισμένα σε αριθμό (11 για την ακρίβεια) ενώ στο εγγύς μέλλον αναμένεται να αυξηθούν σε πάνω από 20 .

Το Project Ara είναι διαθέσιμο για την ώρα δοκιμαστικά μόνο για την αγορά του Πουέρτο Ρίκο. Το μοντέλο ονομάζεται Spiral 2 και αποτελείται από οθόνη HD , επεξεργαστές Marvel PXA1928 και Nvidia Tegra K1,κάμερα 5 MP,μπαταρία και μεγάφωνο και διαθέτει Wi-Fi,Bluetooth,3g modem και θύρα microUSB. Το όλο Project θα συνοδεύεται και από την εφαρμογή Google Project Ara Configurator μέσω της οποία οι χρήστες μπορούν να βλέπουν πως θα είναι η συσκευή τους με βάση τα Modules που έχουν επιλέξει πριν τα αγοράσουν.

The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.