U2 - 26 εκατ. χρήστες iPhone και iPad κατέβασαν το δωρεάν άλμπουμ "Songs Of Innocence"

U2 - 26 εκατ. χρήστες iPhone και iPad κατέβασαν το δωρεάν άλμπουμ "Songs Of Innocence"
ired.gr

Ο τρόπος με τον οποίο διαμοιράστηκε το άλμπουμ του επιτυχημένου συγκροτήματος, U2, ξεκίνησε πολλές διαμάχες και αντιδράσεις. Όμως ο τελικός απολογισμός ήταν 26 εκατ. χρήστες να αποκτήσουν δωρεάν το "Songs of Innocence".

81 εκατ. χρήστες έχουν ακούσει τα τραγούδια του άλμπουμ των U2, στο iTunes, στο Ραδιόφωνο iTunes και στην υπηρεσία Beats Music. Ενώ συνολικά από το 2003, οι U2 έχουν πουλήσει 14 εκατ. άλμπουμ μέσω του iTunes Store.

Δωρεάν άλμπουμ για κάποιους, νέα μορφή spam για άλλους

Το άλμπουμ διατέθηκε δωρεάν από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτώβρη. Στις 18 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η Deluxe έκδοση του δίσκου, με 10 νέα τραγούδια. Για όσους έχουν ήδη αποκτήσει το δωρεάν άλμπουμ, τα 10 επιπλέον τραγούδια, θα είναι διαθέσιμα για αγορά ξεχωριστά, υπό τον τίτλο "Songs Of Innocence +".

Πολλοί αντέδρασαν με την απόφαση της Apple και των U2 να διαμοιράσουν δωρεάν το νέο άλμπουμ. Ο frontman των U2, Bono, ζήτησε δημόσια συγνώμη για την απόφαση αυτή. Είπε ότι είχαν μία "καλή ιδέα", αλλά τελικά αυτό που κατάφεραν να κάνουν είναι "φασαρία".

Το σίγουρο είναι πως οι U2, βρέθηκαν ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο. Δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερη διαφήμιση για τον Deluxe δίσκο, που κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου. Ενώ παράλληλα προσέφεραν δωρεάν την μουσική τους στους θαυμαστές τους.

Διαγραφή του δωρεάν ψηφιακού δίσκου

Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει στην Apple, είναι ότι μπορεί όλοι οι χρήστες iPhone και iPad να μην είναι θαυμαστές των U2. Σίγουρα θα υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να μοιραστεί η μουσική δωρεάν, χωρίς να φορτωθεί το άλμπουμ αυτόματα σε κάθε λογαριασμό iTunes.

Θέλω να σβήσω το δωρεάν άλμπουμ των U2, Songs Of Innocence, από το iTunes.

Εάν θέλετε να σβήσετε το Άλμπουμ από το iTunes και από την συσκευή σας, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

Αφαίρεση του δωρεάν άλμπουμ των U2, "Songs Of Innocence" από το iTunes

από jericho

Δείτε περισσότερα: