Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Battery Doctor - Καθαρίζει την μνήμη cache?

Battery Doctor - Καθαρίζει την μνήμη cache?
ired.gr

Δοκιμάσαμε το Battery Doctor, όχι όμως για την λειτουργιά που βοηθάει στην μείωση κατανάλωσης μπαταρίας.

Όπως οι περισσότερες εφαρμογές, που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, προφέρει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας και για το εάν φορτίζουμε σωστά την συσκευή μας. Παρόμοιες πληροφορίες μας προσφέρουν στις ρυθμίσεις τα iOS. Μας δίνουν πληροφορίες για το ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία, διαβάστε σχετικά.

Μετά από επισήμανση σας, δοκιμάσαμε την επιπρόσθετη λειτουργία του Battery Doctor που προσφέρει καθαρισμό αχρείαστων αρχείων, η εφαρμογή τα αναφέρει ως Junk, κοινώς είναι αρχεία cache.

Αρχικά ελέγξαμε τον ελεύθερο χώρο της συσκευής μας από τις ρυθμίσεις:

ired battery doctor 1

Μετά ανοίξαμε το Battery Doctor και δοκιμάσαμε την επιπλέον λειτουργία που καθαρίζει την μνήμη της συσκευής από προσωρινά αρχεία, ή Junk, όπως αυτά ονομάζονται στο μενού της εφαρμογής.

ired battery doctor 2

ired battery doctor 3

Για την δοκιμή χρησιμοποιήσαμε ένα iPhone 5s. Παράλληλα με τον καθαρισμό της μνήμης από το Battery Doctor, έγινε επιβεβαίωση των στοιχείων που παρουσίαζε η εφαρμογή, από τις ρυθμίσεις του iPhone.

ired battery doctor 4

ired battery doctor 5

Ακόμη συνδέσαμε το iPhone και με το iTunes για να δούμε τι επίπτωση είχε στον αποθηκευτικό χώρο και συγκεκριμένα στην κατηγορία "Άλλο".Από τα 7,7 GB ελεύθερου χώρου, η συσκευή απέκτησε 8,4 GB διαθέσιμο χώρο. Η ένδειξη της εφαρμογής ανέφερε ότι καθάρισε 853 MB, μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή αναφέρει ότι 853 MB είναι αντίστοιχα σε 45 τραγούδια. Βέβαια το μέσο μέγεθος ενός αρχείου μουσικής mp3 είναι 3,5 MB. Οπότε τα 853 MB αντιστοιχούν σε περισσότερο από 200 τραγούδια.

ired battery doctor 6

ired battery doctor 7

Δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσουμε, εάν αυτός ο τρόπος καθαρισμού είναι πιο αποδοτικός από το back up και restore μέσω iTunes, για τον καθαρισμό της μνήμης. Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο: Τι είναι η ένδειξη "άλλο" στην μνήμη του iPhone και πως μειώνεται

Μπορούμε όμως να πούμε ότι το Battery Doctor καθάρισε πολύ γρήγορα την μνήμη. To iTunes απαιτεί μία πιο χρονοβόρα διαδικασία, όμως προσφέρει περισσότερη ασφάλεια (λόγω back up), και πιθανώς καθαρίζει περισσότερη μνήμη, λόγω των δικαιωμάτων που έχει στην συσκευή σας. Με το iTunes μειώθηκε η ένδειξη "άλλο" της μνήμης κατά 1,2 GB.

Ποιος τρόπος εξοικονόμησης ελεύθερου χώρου είναι πιο ασφαλής για εσάς; Έχετε δοκιμάσει το Battery Doctor; Τι αποτέλεσμα είχε η χρήση του;

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status