Εφαρμογές για πρόσβαση στα αρχεία του iCloud από iPhone και iPad

Εφαρμογές για πρόσβαση στα αρχεία του iCloud από iPhone και iPad
ired.gr

Το iCloud Drive προσφέρει δυνατότητα διαχείρισης αρχείων και φακέλων από Mac και Windows. Αντίθετα στο iPhone και στο iPad, απλά δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή για αυτή την λειτουργία.

Υπάρχουν όμως 3 εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

iCloud Opener

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε στα αρχεία στο iCloud. Μπορούμε να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να ανοίξουμε με την κατάλληλη εφαρμογή. Η τελευταία εφαρμογή που επέτρεπε την πλοήγηση στα αρχεία του iCloud, αφαιρέθηκε από το App Store. Οπότε είναι πιθανό και το iCloud Opener κάποια στιγμή να σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Εναλλακτικές λύσεις

Το Documents 5 μπορεί να σας βοηθήσει στην διαχείριση των αρχείων σας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και εύκολη στην χρήση. Είναι η καλύτερη επιλογή σας για δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης iCloud Drive από iPhone και iPad.

Υπάρχουν όμως και άλλες εφαρμογές που μπορούν να αναλάβουν την εργασία αυτήν. Το Goodreader είναι μία από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές αλλά θα σας κοστίσει, καθώς δεν είναι δωρεάν και στην πραγματικότητα δεν έχει πολλές διαφορές από το documents.

Επισήμανση: Μέχρι τώρα οι συσκευές με iOS 8.1 και οι υπολογιστές με OS X Yosemite, μερικές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χρήση του iCloud Drive. Το σύστημα σας μπορεί να "παγώσει" και θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση.

Περιμένουμε η Apple να διορθώσει το πρόβλημα σε κάποια επερχόμενη αναβάθμιση και γιατί όχι, να μας προσφέρει μία native εφαρμογή σε iOS για την διαχείριση του iCloud Drive.

από jericho

Δείτε περισσότερα: