To iPhone 6 ήρθε "με καθυστέρηση τριών ετών", σύμφωνα με τον Wozniak

To iPhone 6 ήρθε "με καθυστέρηση τριών ετών", σύμφωνα με τον Wozniak
ired.gr

Σε συνέντευξη του για το CNN Money ο συνιδρυτής της Apple "Στιβ Βόζνιακ", δήλωσε ότι το νέο iPhone 6 έπρεπε να είχε έρθει τρία χρόνια νωρίτερα. Ακόμη δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει την επερχόμενη κυκλοφορία του Apple Watch.

Η Apple θα κατείχε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς smartphone, εάν είχε κυκλοφορήσει iPhone με μεγαλύτερες οθόνες, τα τελευταία τρία χρόνια. Θα είχε ανταγωνιστεί καλύτερα την Samsung.

Η εταιρία από την Νότιο Κορέα έχει κυριαρχήσει στην αγορά των smartphone έχοντας 24% μερίδιο. Η Apple έρχεται δεύτερη με ποσοστό 12%. Ο Στιβ Βόζνιακ δοκιμάζει πάντα προϊόντα από διαφορετικές εταιρίες τεχνολογίας.

Η τεχνολογία είναι σαν την μουσική. Μπορεί να λάβεις όλες τις λεπτομέρειες από κάποιον άλλον, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος χωρίς να δοκιμάσεις από μόνος σου.

Ακόμη αναφέρθηκε στα Smart watches. Ο Βόζνιακ είχε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει το iPod σαν ρολόι στον καρπό του. Αλλά συνέχιζε να επιστέφει στην μεγαλύτερη οθόνη του Smartphone.

Ήθελα να έχω ένα smartwatch στον καρπό μου. Έτσι αγόρασα μερικά μόλις πρωτοεμφανίστηκαν. Τελικά τα ξεφορτώθηκα όλα πολύ γρήγορα. Έχω γίνει πολύ αρνητικός απέναντι στα smartwatch.

Όταν έγινε αναφορά στο Apple Watch, ο Βόζνιακ είπε ότι αυτό διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα καθώς είναι προϊόν πολυτελείας.

Ποιος ξέρει? Μπορεί να τα πάει καλά στις πωλήσεις. Υπάρχουν πολλοί καρποί εκεί έξω.

Ακόμη δεν ξέχασε να αναφερθεί στο Siri. Ήταν από τους πρώτους που λάτρεψαν την εφαρμογή Siri, πριν ακόμη αποκτηθεί από την Apple.

Πίστεψα στην εταιρία που έφτιαξε το Siri, πριν την αγορά του από την Apple. Έλεγα σε όλους ότι είναι η καλύτερη εφαρμογή πυο έχει υπάρξει.

Μπορεί να θυμάστε τις δηλώσεις του Βόζνιακ προ διετίας. Μετά την αγορά του Siri από την Apple, είχε δηλώσει ότι το Siri ήταν πολύ καλύτερο, πριν το αποκτήσει η Apple. Ο Βόζνιακ συνηθίζει να κάνει συχνά δηλώσεις που αφήνουν ερωτήματα, ενώ άλλες φορές κάνει εύστοχες παρατηρήσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, με το σχόλιο του για την καθυστερημένη εμφάνιση των μεγαλύτερων οθονών στο iPhone και το αντίκτυπο που θα είχε στο μερίδιο της αγοράς smartphone, εμφανίζεται ως μετά Χριστόν προφήτης. Ενώ το σχόλιο του για το Apple Watch, είναι αρκετά διπλωματικό.

Πιστεύεις ότι το iPhone έπρεπε να είχε αποκτήσει μεγαλύτερες οθόνες νωρίτερα; Θα άλλαζε αυτό κάτι στην κυριαρχία της Samsung στο μερίδιο της αγοράς; Μπορεί το Apple Watch να κάνει σημαντικό αριθμό πωλήσεων;

από jericho

Δείτε περισσότερα: