Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks
ired.gr

Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

Κάθε νέος χρήστης iPhone χρειάζεται να μάθει τις λειτουργίες της συσκευής του. Αλλά ακόμη και οι πιο παλιοί χρήστες, μπορεί να μην έχουν χρησιμοποιήσει ή χρειάζεται να θυμηθούν τις παρακάτω συμβουλές:

1 Κρυφό Αλφάδι

Κρυφό ΑλφάδιΚρυφό Αλφάδι 2

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν το κάδρο στον τοίχο είναι τοποθετημένο σωστά; Εάν δεν έχετε ένα αλφάδι κοντά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone.

Πηγαίνετε στην εφαρμογή Πυξίδα. Κάντε την βαθμονόμιση που ζητάει η συσκευή για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή. Μόλις εμφανιστεί η πυξίδα μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα αριστερά για να εμφανιστεί το ψηφιακό αλφάδι!

2 Κλείσε τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα

Κλείσε τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα

Μπορείς να κλείσεις τις εφαρμογές σου μία-μία. Αλλά εάν βιάζεσαι μπορείς να κλείσεις τρεις εφαρμογές μαζί, απλά κύλισε τρία δάχτυλα προς τα πάνω.

3 Εάν η θέση του βέλους πίσω δεν σε εξυπηρετεί μην ξεχνάς ότι μπορείς να περάσεις το δάχτυλο σου από την άκρη της οθόνης προς τα δεξιά και να πας προς τα πίσω. Το gesture αυτό λειτουργεί στα Μηνύματα, Mail, Safari, στις Ρυθμίσεις ακόμη και σε εφαρμογές τρίτων όπως το Instagram.

επιστροφή με slide

4 Εάν βγάζεις συχνά φωτογραφίες και θέλεις να "κλειδώσεις" την εστίαση και την έκθεση μίας λήψης, αρκεί να κρατήσεις το πατημένο το σημείο εστίασης για 3 δευτερόλεπτα και θα εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη κλείδωμα AE/AF. Για περισσότερες συμβουλές για την κάμερα σας διαβάστε: Κάμερα iPhone - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κλείδωμα εστίασης

5 Εμφάνισε τον χρόνο των μηνυμάτων. Όταν είσαι στην οθόνη μίας συζήτησης μία μικρή κύλιση προς τα αριστερά αρκεί, για να εμφανιστούν οι χρόνοι όλων των μηνυμάτων σας.

Εμφάνιση χρόνου παραλαβής μηνύματος

6 Χρήση σε πτήση για γρήγορη φόρτιση. Εάν θέλεις να φορτίσεις την συσκευή σου το ταχύτερο δυνατό ενεργοποίησε το Airplane Mode από τις συντομεύσεις σου.

Γρήγορη φόρτιση τηλεφώνου

7 Μείωσε την κατανάλωση μπαταρίας ρυθμίζοντας το Spotlight. Με το Spotlight έχεις γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής σου. Για την λειτουργία αυτή απαιτείται συχνή ενημέρωση του Spotlight για κάθε αλλαγή στην συσκευή σου.

Μείωση κατανάλωσης μπαταρίας

Ρυθμίσεις>Γενικά>Αναζήτηση με Spotlight

Μπορείς να αφαιρέσεις τις εφαρμογές που δεν θα χρειαστείς στις αναζητήσεις σου.

8 Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει το multitasking. Οι εφαρμογές σας παραμένουν ενεργές ενώ εσείς κάνετε multitasking. Αυτό μπορεί όμως να έχει αρνητικές συνέπειες στην διάρκεια τη μπαταρίας σας.

Ρυθμίσεις>Γενικά> Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο

Αφαιρέστε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται να παραμένουν ενεργές, για να εξοικονομήσετε μπαταρία.

9 Ταχύτερο Touch ID. εάν το Touch ID αργεί να αναγνωρίσει το δάκτυλο σας ή χρειάζεται να κάνετε περισσότερες από μία σάρωση, δοκιμάστε την συμβουλή μας.

Ταχύτερο Touch ID

Ρυθμίσεις>Touch ID και συνθηματικό>Προσθήκη αποτυπώματος

Προσθέστε το ίδιο δάχτυλο 2 ή τρεις φορές πατώντας "Προσθήκη αποτυπώματος". Αυτό θα δώσει περισσότερες πληροφορίες στο Touch ID για το αποτύπωμα σας και θα επιταχύνει το ξεκλείδωμα.

10 Τα λευκά ακουστικά του iPhone παράγουν ισχυρό και ποιοτικό ήχο. Όμως γνωρίζεται όλες τις λειτουργίες τους; Διαβάστε τις λειτουργίες των ακουστικών του iPhone.

από jericho

Για περισσότερες οδηγίες και συμβουλές μπορείτε να διαβάσετε τον ολοκληρωμένο οδηγό μας: Ο απόλυτος οδηγός iOS 8

Δείτε ακόμη: