iOS 8 - Χρήσιμα νέα Widget

iOS 8 - Χρήσιμα νέα Widget
ired.gr

iOS 8: Χρήσιμα νέα Widget

Τώρα στα iOS 8 Τραβώντας προς τα κάτω από τη κορυφή της οθόνης, στην καρτέλα Σήμερα έχουν προστεθεί χρήσιμα widget (μικρό-εφαρμογές). Αυτές μας παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία και πατώντας σε αυτά μεταφερόμαστε στην εφαρμογή ή σε αντίστοιχο σύνδεσμο στο διαδίκτυο.

Πολλές από τις εφαρμογές για iOS 8 έχουν αναβαθμιστεί για να υποστηρίξουν την λειτουργία αυτή. Αφού μπείτε στην καρτέλα σήμερα, όπου εμφανίζονται τα Widget μπορείτε να πάτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή "Επεξεργασία".

Στην "Επεξεργασία" μπορείτε να αλλάξετε την σειρά των Widget, χρησιμοποιώντας τις τρεις γραμμές δίπλα από το όνομα της εφαρμογής.

Πριν το όνομα του Widget υπάρχει ένας κύκλος. Πατώντας στον πράσινο το Widget εμφανίζεται στην καρτέλα "Σήμερα". Πατώντας το κόκκινο το Widget θα αφαιρεθεί. Σημείωση: Εάν αφαιρέσετε ένα Widget από την καρτέλα επεξεργασίας, η εφαρμογή δεν διαγράφετε. Ακόμη μπορείτε αργότερα να προσθέσετε ξανά το Widget, θα το βρείτε ξανά στο κάτω μέρος της καρτέλας επεξεργασίας.

Ξεχωριστές λειτουργίες Widget ανά εφαρμογή

Κάθε Widget μπορεί να έχει διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή. Ένα από τα πιο χρήσιμα Widget είναι αυτό του PCalc lite. Χωρίς να ξεκλειδώσετε την οθόνη, ανοίγετε την καρτέλα με τα Widget και εκεί βρίσκεται μία αριθμομηχανή στην διάθεση σας.

Βέβαια η αριθμομηχανή της Apple ανοίγει με τοv ίδιο περίπου τρόπο. Απλά τραβήξτε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω και επιλέξτε την αριθμομηχανή στις συντομεύσεις, βρίσκεται δίπλα από την κάμερα. Αλλά το Widget ανοίγει εμφανώς πιο γρήγορα και με μία μόλις χειρονομία.

Για περισσότερες οδηγίες και συμβουλές διαβάστε τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για iOS 8.

Σύνδεσμος: Ο απόλυτος οδηγός iOS 8

από jericho

Δείτε περισσότερα: