Αξιόπιστη λύση για τέλεια Screenshot

Αξιόπιστη λύση για τέλεια Screenshot
ired.gr

Screenshot Captor Free για Windows

Η λειτουργία του Screenshot είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να επιλέξετε μία εικόνα με δεξί κλικ και «αποθήκευση εικόνας ως». Με το πλήκτρο PrtScn μπορούμε να κάνουμε PrintScreen, αλλά χρειάζεται να φτιάξουμε μία καινούργια κενή εικόνα και να κάνουμε επικόλληση το PrintScreen. Στην συνέχεια χρειάζεται να κάνουμε επεξεργασία της εικόνας για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Πολλές φόρες θέλουμε να αποθηκεύσουμε μόνο την ενεργή εφαρμογή ή θέλουμε να επιλέξουμε μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος της οθόνης. Εάν επιλέξουμε να κάνουμε το PrintScreen με την χρήση του κουμπιού PrtScn, θα χρειαστεί να ξοδεύεστε χρόνο για την επεξεργασία της εικόνας.

Υπάρχει όμως πιο εύκολη και πιο πρακτική λύση. Με τη χρήση του Screenshot Captor μπορείτε να κάνετε το PrintScreen παιχνιδάκι. Η εφαρμογή προσφέρει πολύ χρήσιμες λειτουργίες.

  • Με τον συνδυασμό Shift+PrtScn επιλέξτε την λήψη του PrintScreen.
  • Με τον συνδυασμό Alt+PrtScn γίνεται λήψη μόνο του ενεργού παραθύρου
  • Με τον συνδυασμό Shift+Alt+PrtScn επιλέγετε ένα αντικείμενο και ολοκληρώνεται το PrtScn πατώντας Ctr+αριστερό κουμπί ποντικιού.

Ακόμη η εφαρμογή διαθέτει περισσότερες επιλογές για πιο περίπλοκες λήψης, όπως το PrintScreen ενός αντικειμένου που έχει scroll down/up.

Αφού κάνετε την λήψη σας μπορείτε να επιλέξετε τι θα κάνετε με την εικόνα. Μπορείτε να την σβήσετε, να την αποθηκεύσετε, να την επεξεργαστείτε ή ακόμη και να την αποστείλετε με e-mail.

Η εφαρμογή είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για επαγγελματική χρήση, αλλά ακόμη και για έναν απλό χρήστη. Συγκεκριμένα εάν παρουσιάζει κάποια βλάβη ο υπολογιστής σας, μπορείτε να κάνετε ένα PrintScreen και να το στείλετε στην υπεύθυνη υποστήριξη πελατών.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από το Cnet:

https://download.cnet.com/Screenshot-Captor/3000-20432_4-10433616.html

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Windows 2000/XP/Vista/7/8. Όλοι οι χρήστες έχουν αφήσει θετικά μηνύματα. Κυρίως γιατί η εφαρμογή κάνει αυτό που υπόσχεται, απλά και εύκολα, χωρίς διαφημίσεις ή άλλες επιβαρύνσεις.

από jericho

Δείτε περισσότερα: