iPhone 16: Η Apple επανασχεδιάζει τις μπαταρίες του iPhone για να διευκολύνει την αντικατάστασή τους

iPhone 16: Η Apple επανασχεδιάζει τις μπαταρίες του iPhone για να διευκολύνει την αντικατάστασή τους
ired.gr

Η Apple φαίνεται να προετοιμάζει μια σημαντική αλλαγή για το επερχόμενο iPhone 16, η οποία θα κάνει την αντικατάσταση της μπαταρίας πιο εύκολη και προσιτή για τους χρήστες.

Αυτή η αλλαγή πιθανώς ανταποκρίνεται σε νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες που απαιτούν από τους κατασκευαστές smartphones να διευκολύνουν την αντικατάσταση των μπαταριών από τους ίδιους τους καταναλωτές μέχρι το 2025​​.

Διαβάστε επίσης: Με το iOS 18 θα μπορείς να μοιράζεσαι το WiFi password από iphone σε Android

Η νέα τεχνολογία που εξετάζει η Apple, γνωστή ως "ηλεκτρικά επαγόμενη αποσύνδεση κόλλας", θα επιτρέπει στους χρήστες να αποσυνδέουν την μπαταρία από το πλαίσιο του iPhone με την εφαρμογή μιας μικρής ηλεκτρικής τάσης. Αντί της παραδοσιακής κόλλας, η μπαταρία θα είναι περικλεισμένη σε μέταλλο, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή της χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων εργαλείων​​.

Αυτή η καινοτομία αναμένεται να κάνει την αντικατάσταση της μπαταρίας πιο φιλική προς τον χρήστη, αν και η Apple θα συνεχίσει να συνιστά την επίσκεψη σε επαγγελματίες για την εκτέλεση αυτής της εργασίας. Αναμένεται ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να κάνει το ντεμπούτο της με τουλάχιστον ένα μοντέλο του iPhone 16 και θα επεκταθεί σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 17​​.

Αυτές οι αλλαγές δείχνουν τη δέσμευση της Apple να προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις και να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των προϊόντων της, καθιστώντας τα πιο εύκολα στη συντήρηση και την επισκευή.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Σπουδαία χαρακτηριστικά θα λείπουν από πολλά μοντένα iPhone