iOS 18: Η Apple επιτρέπει το κλείδωμα μεμονωμένων εφαρμογών μέσω Face ID

iOS 18: Η Apple επιτρέπει το κλείδωμα μεμονωμένων εφαρμογών μέσω Face ID
ired.gr

Με το iOS 18, η Apple αναμένεται να φέρει μια πολυαναμενόμενη δυνατότητα: το κλείδωμα μεμονωμένων εφαρμογών πίσω από το Face ID ή το Touch ID.

Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν ευαίσθητες εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες, τα Μηνύματα ή ακόμα και εφαρμογές τρίτων, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν συγκεκριμένες εφαρμογές, απαιτώντας την ταυτοποίηση μέσω του Face ID ή του Touch ID πριν την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Ενώ με την τρέχουσα έκδοση iOS 17 αυτή η λειτουργία μπορεί να επιτευχθεί με παρακάμψεις μέσω της εφαρμογής Shortcuts, στο iOS 18 θα είναι πιθανώς ενσωματωμένη και πιο εύχρηστη.

Διαβάστε επίσης: Apple: Παρουσιάζει την εφαρμογή «Passwords» στο iOS 18

Με την κυκλοφορία του iOS 18, οι χρήστες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα χωρίς να χρειάζονται παρακάμψεις ή πρόσθετες εφαρμογές. Αυτή η νέα δυνατότητα είναι μέρος των ευρύτερων αλλαγών και βελτιώσεων στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα που θα φέρει η Apple στο νέο της λειτουργικό σύστημα. Επίσης, αναμένονται βελτιώσεις στη Siri και στα εργαλεία αναζήτησης, καθώς και νέες δυνατότητες προσαρμογής της αρχικής οθόνης.

Εν κατακλείδι, η δυνατότητα κλειδώματος εφαρμογών με το Face ID στο iOS 18 θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη για όσους θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους και τα δεδομένα τους, καθιστώντας πιο απλή και ασφαλή την πρόσβαση στις εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: Η εγγυημένη υποστήριξη λογισμικού της Apple κατατάσσει το iPhone 15 Pro Max πίσω από τα Pixel 8 και Galaxy S24.