Android 15: Με Bluetooth LE Audio Android 15 ενισχύει την υποστήριξη ακουστικών βαρηκοΐας

Android 15: Με Bluetooth LE Audio Android 15 ενισχύει την υποστήριξη ακουστικών βαρηκοΐας
ired.gr

Το Android έχει υποστηρίξει ακουστικά βαρηκοΐας από νωρίς, αλλά το 2019 η υποστήριξη έγινε πιο σημαντική με την κυκλοφορία του Live Transcribe από την Google, μια λειτουργία που μεταγράφει τον ήχο σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν εύκολα διαβάζοντας το κείμενο στην συσκευή τους.

Οι προσπάθειες της Google για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με απώλεια ακοής οδήγησαν στη δημιουργία του πρωτοκόλλου Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) και στη συνεργασία με την ReSound για την παραγωγή του πρώτου ακουστικού Made for Android, του LiNX Quattro, το ίδιο έτος.

Τώρα, η Google θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργίες προσβασιμότητας του Android με την τελευταία έκδοση, Android 15. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το Android 15 θα διευκολύνει τους χρήστες να ακούν ό,τι θέλουν, υποστηρίζοντας νέους τύπους ακουστικών βαρηκοΐας και προσφέροντας καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση τους.

Σύμφωνα με τον Mishaal Rahman για το Android Authority και τις ανακοινώσεις της Google στο φετινό I/O, οι νέες δυνατότητες του Android 15 θα επιτρέπουν στους χρήστες να ζευγαρώνουν και να ελέγχουν τα ακουστικά βαρηκοΐας τους, να υποστηρίζουν κλήσεις hands-free, να βλέπουν τα επίπεδα μπαταρίας και να χρησιμοποιούν ένα νέο πλακίδιο Γρήγορων ρυθμίσεων για εύκολη σύνδεση και αποσύνδεση συσκευών.

Διαβάστε επίσης: One UI 6.1.1: Η μεγαλύτερη αναβάθμιση για τα Galaxy S24 έρχεται σύντομα

Επιπλέον, το Android 15 θα υποστηρίζει το Bluetooth LE Audio, που επιτρέπει τη ροή ήχου μέσω προϊόντων Bluetooth Low Energy, και τη λειτουργία Auracast, η οποία επιτρέπει το μοίρασμα ήχου με άλλους χρήστες.

Στο Android 15, θα υπάρχει υποστήριξη για ακουστικά βαρηκοΐας με τη χρήση των LE Audio (LEA) και Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA). Επίσης, θα υπάρχει ένα νέο πλακίδιο Γρήγορων ρυθμίσεων για εύκολη σύνδεση και αποσύνδεση εν κινήσει, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο Android 15 Beta 2.

Τέλος, η ανασχεδιασμένη εφαρμογή Sound Notifications θα παρέχει καλύτερες ειδοποιήσεις για δραστηριότητες στο σπίτι, ενώ η δυνατότητα ζωντανού υπότιτλου θα προσθέτει αυτόματα υπότιτλους σε βίντεο, podcast και ηχητικά μηνύματα, και θα είναι προσβάσιμη από τον διακόπτη έντασης ήχου.

Διαβάστε επίσης: Τα Samsung Galaxy A73 και Galaxy A33 λαμβάνουν το One UI 6.1.