iPhone 16: Η Apple σκέφτεται να αντικαταστήσει όλα τα κουμπιά της συσκευής

iPhone 16: Η Apple σκέφτεται να αντικαταστήσει όλα τα κουμπιά της συσκευής
ired.gr

Η αναφορά της Economic Daily αποκαλύπτει ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει σημαντικές αλλαγές στο iPhone τον επόμενο Σεπτέμβριο, εκτός από την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18.

Σύμφωνα με το άρθρο, όλα τα μηχανικά κουμπιά της σειράς iPhone 16 θα αντικατασταθούν με capacitive. Η Apple φέρεται να έχει κάνει μια μεγάλη παραγγελία στην Advanced Semiconductor Engineering (ASE) για capacitive κουμπιά που θα εφαρμοστούν σε όλη τη νέα σειρά iPhone 16.

Αυτή η αλλαγή περιλαμβάνει το κουμπί λειτουργίας, το κουμπί έντασης ήχου, το Action Button και ένα νέο Capture Button. Το νέο Capture Button θα λειτουργεί ως κουμπί κλείστρου για φωτογραφίες και ως κουμπί εγγραφής για βίντεο. Η λειτουργία αυτού του κουμπιού αναμένεται να διευκολύνει τους χρήστες, καθώς η σάρωσή του θα προσαρμόζει το επίπεδο ζουμ και το μισό πάτημα θα εστιάζει τη σκηνή ή το θέμα που φωτογραφίζεται.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Θα εξοπλιστεί με νέες κάμερες ανάλυσης 48MP

Αντί να απαιτείται πίεση σε μηχανικά κουμπιά, η λειτουργία των capacitive κουμπιών θα είναι βασισμένη στο άγγιγμα του δακτύλου. Παρόλο που δεν κινούνται όταν πατιούνται, θα παρέχουν απτική ανάδραση που υποδεικνύει ότι το άγγιγμα καταγράφηκε από τη συσκευή, χρησιμοποιώντας δύο κινητήρες Taptic Engine για να δημιουργήσουν δόνηση.

Αρχικά, η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει solid-state capacitive κουμπιά στη σειρά iPhone 15, αλλά τεχνικά προβλήματα αναγκάζουν την αναβολή αυτών των σχεδίων. Ωστόσο, για τα iPhone 16, η Apple φαίνεται να επιδιώκει την εφαρμογή των capacitive κουμπιών ως μέρος του "Project Bongo".

Τα capacitive κουμπιά προσφέρουν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στη χρήση, αφού δεν φθείρονται εύκολα όπως τα μηχανικά κουμπιά. Με τα smartphones να γίνονται ακόμα πιο ακριβά, οι χρήστες επιθυμούν συσκευές που θα διαρκέσουν, και τα capacitive κουμπιά φαίνεται να προσφέρουν μια λύση για τη μακροχρόνια αντοχή και λειτουργικότητα του iPhone.

Διαβάστε επίσης: Φήμες αναφέρουν ότι η οθόνη του iPhone 16 Pro θα είναι φωτεινότερη κατά 20%