Google Messages: Πολλοί χρήστες λαμβάνουν ακατανόητα μηνύματα

Google Messages: Πολλοί χρήστες λαμβάνουν ακατανόητα μηνύματα
ired.gr

Πάρα πολλοί χρήστες αναφέρουν στο διαδίκτυο ότι λαμβάνουν μηνύματα στο Google Messages που είναι εντελώς ακαταλαβίστικα.

Πρόκειται για ένα κείμενο, μια ακολουθία αριθμών, γραμμάτων και συμβόλων, που πιθανότατα είναι μηνύματα που έφτασαν στην κρυπτογραφημένη τους μορφή.

Το Google Messages προσφέρει εδώ και καιρό την λειτουργία κρυπτογράφησης των μηνυμάτων με end-to-end encryption. Με αυτή τη λειτουργία, κανένας, ούτε καν η Google, δεν μπορεί να τα διαβάσει χωρίς το απαραίτητο κλειδί, το οποίο έχουν μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης.

Σήμερα, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι ακαταλαβίστικα, καθώς αποτελούνται από χαρακτήρες χωρίς συνοχή. Αυτό δείχνει ότι τα μηνύματα παραμένουν κρυπτογραφημένα, καθώς δεν αποκρυπτογραφήθηκαν από την εφαρμογή. Ένα thread δύο ετών στο Reddit έχει αναζωπυρωθεί, με δεκάδες χρήστες να αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Google: Η αναζήτηση αλλάζει χάρη στην AI

Αυτή τη φορά, υπάρχει κάτι κοινό και περίεργο στους χρήστες που σχολιάζουν: όλοι έλαβαν το μήνυμα από άγνωστο αριθμό που ανήκει σε δίκτυο άλλης χώρας, όπως Ινδονησία, Φιλιππίνες, Δομινικανή Δημοκρατία, Καμερούν, Τανζανία, κ.ά.

Τα μηνύματα περιλαμβάνουν link προς τη σελίδα υποστήριξης της Google, που περιγράφει πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την κρυπτογράφηση στο Google Messages.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μηνύματα κειμένου που δεν αποκρυπτογραφήθηκαν σωστά, πιθανώς λόγω αποτυχημένης σύνδεσης (handshake) μεταξύ των συσκευών. Η κύρια ανησυχία είναι γιατί αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται ξαφνικά και από άσχετους αριθμούς εκτός χώρας, υποδηλώνοντας μαζική αποστολή spam ή απάτης.

Συνιστάται προσοχή: αν λάβετε τέτοιο μήνυμα, μην απαντήσετε και αναφέρετέ το στην Google ως spam.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήσετε άμεσα την τελευταία έκδοση του Chrome browser.