iOS 17.5.1: Επιδιορθώνει σφάλμα που προκαλεί την επανεμφάνιση διαγραμμένων φωτογραφιών

iOS 17.5.1: Επιδιορθώνει σφάλμα που προκαλεί την επανεμφάνιση διαγραμμένων φωτογραφιών
ired.gr

Η έκτακτη ενημέρωση iOS 17.5.1 κυκλοφόρησε για να διορθώσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όπου οι διαγραμμένες φωτογραφίες επανεμφανίζονται σε συσκευές iPhone και iPad. Το σφάλμα αυτό μπορούσε να εμφανιστεί ακόμη και σε συσκευές που είχαν διαγραφεί πλήρως και πωληθεί σε νέους χρήστες.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα αυτό εντοπίστηκε όταν χρήστες ανέφεραν ότι παλιές διαγραμμένες φωτογραφίες εμφανίζονταν ξανά μετά την ενημέρωση σε iOS 17.5 ή iPadOS 17.5.

Ένας χρήστης στο Reddit ανέφερε ότι μετά την πώληση του iPad του και την επαναφορά του στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ο νέος ιδιοκτήτης άρχισε να βλέπει τις παλιές φωτογραφίες του προηγούμενου χρήστη μόλις εγκατέστησε την ενημέρωση iPadOS 17.5​.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.5: Το νέο update αναστάτωσε τους κατόχους iPhone με αυτό που ανακάλυψαν

Αυτό το σφάλμα ήταν πολύ ανησυχητικό διότι παραβίαζε την ιδιωτικότητα των χρηστών, καθώς φωτογραφίες που θεωρούσαν ότι είχαν διαγραφεί οριστικά, ξαναεμφανίζονταν χωρίς τη θέλησή τους. Η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα και κυκλοφόρησε την ενημέρωση 17.5.1 για να το επιλύσει​.

Εάν έχετε iPhone ή iPad, συνιστάται να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν για να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα επηρεάσει τη συσκευή σας.

Το iOS 17.5.1 είναι πλέον διαθέσιμο από σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, για όλα τα συμβατά iPhone. Ωστόσο, επειδή η κυκλοφορία των ενημερώσεων γίνεται σταδιακά, πιθανόν να χρειαστούν μερικές ώρες μέχρι να εμφανιστεί η σχετική ένδειξη στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Επιτρέπει να κρατάτε ενεργοποιημένη τη λειτουργία ''Find my'' κατά τη διάρκεια της επισκευής.