Samsung One UI 6.1: ''Σκοτώνει'' την μπαταρία

Samsung One UI 6.1: ''Σκοτώνει'' την μπαταρία
ired.gr

Στα τέλη Μαρτίου, η Samsung κυκλοφόρησε το One UI 6.1 για τα μοντέλα Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5 παγκοσμίως, προσθέτοντας νέες δυνατότητες AI που εμφανίστηκαν στη σειρά Galaxy S24.

Ωστόσο, η ενημέρωση προκάλεσε προβλήματα με την κατανάλωση ενέργειας, με πολλούς χρήστες να παραπονιούνται ότι η μπαταρία τους αδειάζει γρήγορα. Ένα μήνα μετά και παρά τη νέα αναβάθμιση λογισμικού, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Το One UI 6.1 προκάλεσε διάφορα προβλήματα στα μοντέλα Galaxy S23 και στα νεότερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της εταιρείας. Πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν δυσκολίες με την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά το σημαντικότερο ζήτημα ήταν η κατανάλωση της μπαταρίας.

Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και κυκλοφόρησε την αναβάθμιση του Απριλίου, η οποία θεωρητικά το διόρθωνε, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται, χωρίς η εταιρεία να τα αναγνωρίζει ή να προσφέρει λύση.

Διαβάστε επίσης: Η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές της σειράς Galaxy.

Οι χρήστες με προβλήματα μπαταρίας καλό θα ήταν να περιμένουν μερικές μέρες, καθώς το σύστημα μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες που καταναλώνουν ενέργεια. Συνήθως, η κατάσταση εξομαλύνεται μετά από μερικές ημέρες, όμως αυτή τη φορά η αναμονή δεν απέδωσε και πολλοί χρήστες συνεχίζουν να αναφέρουν προβλήματα.

Η αναβάθμιση σε One UI 6.1 ήταν σημαντική και προτείνεται να γίνεται backup των δεδομένων και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να αποφευχθεί το φαινόμενο του γρήγορου αδειάσματος της μπαταρίας από εφαρμογές ρυθμισμένες για την προηγούμενη έκδοση.

Τα προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στη σειρά Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5, ενώ οι πρόσφατα αναβαθμισμένες συσκευές δεν φαίνεται να παρουσιάζουν τα ίδια ζητήματα.

Μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλιώς η απενεργοποίηση της λειτουργίας Always on Display μπορεί να βοηθήσει μέχρι να δοθεί μια μόνιμη λύση από τη Samsung.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση της εφαρμογής Good Lock στο Google Play Store!