Σπάνιο για την Apple, αλλά η εταιρεία ζήτησε μια δημόσια συγνώμη.

Σπάνιο για την Apple, αλλά η εταιρεία ζήτησε μια δημόσια συγνώμη.
ired.gr

Η Apple δημιούργησε ένα διαφημιστικό βίντεο για τα νέα iPad Pro, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από δημιουργούς και καλλιτέχνες.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η καταστροφή δημιουργικών εργαλείων κάτω από υδραυλική πρέσα για τη δημιουργία του νέου iPad Pro. Αυτό προκάλεσε έντονη αντίδραση από τη δημιουργική κοινότητα, με αποτέλεσμα η Apple να αναγκαστεί να εκδώσει δημόσια δήλωση ζητώντας συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης: Η νέα γενιά iPad Pro είναι προ των πυλών στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της την ενίσχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις συσκευές.

Στη δήλωσή της, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing Communications της Apple, Tor Myhren, επεσήμανε τη σημασία της δημιουργικότητας για την εταιρεία και ζήτησε συγγνώμη για την παρεξήγηση που προκλήθηκε με το συγκεκριμένο βίντεο.

Παρόλο που το επίμαχο βίντεο παραμένει στο κανάλι της Apple στο YouTube, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι δεν θα προβληθεί στην τηλεόραση. Η αντίδραση από διάφορους δημιουργούς και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Hugh Grand, οδήγησε στην ανάγκη για δημόσια συγγνώμη, καθώς το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κατέχει πρωτοποριακή θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.