Δωρεάν εργαλείο απάτης για παιχνίδια αποδείχθηκε απειλητικό για τους παίκτες

Δωρεάν εργαλείο απάτης για παιχνίδια αποδείχθηκε απειλητικό για τους παίκτες
ired.gr

Η εταιρεία ασφαλείας McAfee ανιχνεύει μια πανούργα απάτη που στοχεύει τους λάτρεις των παιχνιδιών.

Οι δράστες προσφέρουν ένα δωρεάν εργαλείο απάτης με την ονομασία Cheat Lab, το οποίο, ωστόσο, κρύβει μια δολοφονική έκπληξη. Αυτό το φαινομενικά αβλαβές λογισμικό περιέχει στην πραγματικότητα ένα κρυφό ransomware trojan που ονομάζεται RedLine.

Μόλις οι αφελείς χρήστες εγκαταστήσουν το Cheat Lab, τα προσωπικά τους δεδομένα αυτομάτως ανεβαίνουν στους διακομιστές των δραστών. Οι δράστες προσφέρουν κίνητρα για τη διάδοση αυτού του κακόβουλου λογισμικού, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν την πλήρη λειτουργικότητα της απάτης μοιράζοντάς τη με φίλους.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο λογισμικό: Ο κατάλογος με τις απειλητικές εφαρμογές

Το λογισμικό ακόμη προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ζητώντας από τους χρήστες να εισάγουν ένα "Κλειδί αναβάθμισης". Παρόλα αυτά, η ανάλυση της McAfee αποκαλύπτει ότι η απάτη έχει κυρίως συνταχθεί στη γλώσσα script Lua. Οι δράστες έχουν έξυπνα τοποθετήσει το RedLine Trojan μέσα στη συνταγμένη απάτη για να αποφύγουν την ανίχνευση από το λογισμικό ασφαλείας.

Σιγουρευτείτε ότι δεν κατεβάζετε κανένα κακόβουλο λογισμικό που σκοπεύει να σας παρέχει συντομεύσεις ή να παρακάμψει τους κανόνες, και βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το πιστοποιητικό πριν εγκαταστήσετε εφαρμογές από αναξιόπιστες πηγές στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: Οι λέξεις που ποτέ δεν πρέπει να ψάχνουμε στη Google