Το προσεχές iPad Air 12,9 ιντσών με οθόνη Mini-LED

Το προσεχές iPad Air 12,9 ιντσών με οθόνη Mini-LED
ired.gr

Τα νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air από την Apple αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Μαΐου, με τις πληροφορίες που διαρρέουν να μας δίνουν μια καλή εικόνα για το τι να περιμένουμε.

Ο Ross Young, γνωστός αναλυτής οθονών και CEO της Display Supply Chain Consultants (DSCC), αποκάλυψε στο X ότι το επερχόμενο iPad Air 12,9 ιντσών θα ενσωματώσει οθόνη MiniLED. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα έκδοση του iPad Air μεγάλου μεγέθους θα χρησιμοποιήσει οθόνη που ήταν αρχικά σχεδιασμένη για το MiniLED iPad Pro 12,9 ιντσών.

Η Apple έχει ήδη χρησιμοποιήσει τεχνολογία οθόνης MiniLED στο iPad Pro (2022) 12,9 ιντσών και στα MacBook Pro. Ωστόσο, προηγούμενες αναφορές έδειχναν ότι η εταιρεία σκέφτεται να αντικαταστήσει τις οθόνες OLED για τα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών φέτος.

Διαβάστε επίσης: iPad Air και iPad Pro: Αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Μάιο.

Έτσι, φαίνεται ότι η τεχνολογία MiniLED θα εισαχθεί στο iPad Air 12,9 ιντσών, αντικαθιστώντας τις LCD οθόνες που είχαν προηγούμενα μοντέλα. Η τεχνολογία MiniLED λειτουργεί ως μια ενδιάμεση επιλογή μεταξύ OLED και LCD, προσφέροντας χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Εκτός από την κατανάλωση ενέργειας, η τεχνολογία MiniLED χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό με μεγαλύτερο αριθμό μικροσκοπικών LED σε σύγκριση με τις κανονικές LCD οθόνες. Αυτό επιτρέπει πιο ακριβή έλεγχο της φωτεινότητας σε διάφορες περιοχές της οθόνης, με αποτέλεσμα βαθύτερα μαύρα, βελτιωμένη αντίθεση και πιο ρεαλιστική εικόνα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Το φετινό iPad Air αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη. Οι πληροφορίες του Young εστιάζουν κυρίως στο νέο μοντέλο 12,9 ιντσών, υποδεικνύοντας ότι η έκδοση 10,9 ιντσών πιθανότατα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί LCD οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Το φετινό WWDC της Apple έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου, καθώς θα γίνουν αποκαλύψεις σχετικά με το iOS 18.