Κίνα: Οι εφαρμογές WhatsApp, Signal και Telegram αφαιρέθηκαν από το App Store.

Κίνα: Οι εφαρμογές WhatsApp, Signal και Telegram αφαιρέθηκαν από το App Store.
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε την αφαίρεση των εφαρμογών WhatsApp και Threads, οι οποίες ανήκουν στη Meta, από το App Store της Κίνας, μετά από εντολή της κινεζικής πολιτειακής κυβέρνησης λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Επίσης, αφαιρέθηκαν οι εφαρμογές Signal και Telegram.

Άλλες εφαρμογές της Meta, όπως το Facebook, το Messenger και το Instagram, παραμένουν διαθέσιμες, μαζί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων στις ΗΠΑ, όπως το YouTube ή το X.

Η Apple δήλωσε ότι η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας διέταξε την αφαίρεση αυτών των εφαρμογών από το κατάστημα εφαρμογών της στην Κίνα. "Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τους νόμους στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, ακόμη και όταν διαφωνούμε", πρόσθεσε στην ανακοίνωση.

Η Apple ανέφερε ότι το WhatsApp και τα Threads παραμένουν διαθέσιμα για λήψη μέσω διαφορετικών πλατφορμών και ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να κατεβάσουν τις εφαρμογές εάν έχουν λογαριασμό εκτός Κίνας.

Διαβάστε επίσης: Siri: Γιατί η Apple πρέπει να επανεξετάσει την πορεία ανάπτυξής της

Ειδικοί στον κλάδο της τεχνολογίας της Κίνας δήλωσαν ότι η κυβερνητική παραγγελία για το WhatsApp και τα Threads μπορεί να σχετίζεται με έναν κανόνα από το 2023 που απαιτεί από όλες τις εφαρμογές στην Κίνα να εγγραφούν στην κυβέρνηση. Οι εταιρείες είχαν προθεσμία μέχρι το τέλος του περασμένου μήνα για να ολοκληρώσουν τις εγγραφές, καθώς οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αναγκάζεται να αφαιρέσει εφαρμογές από το κατάστημά της στην Κίνα. Η εφαρμογή ειδήσεων των New York Times δεν ήταν διαθέσιμη από το 2017, ενώ οι εφαρμογές τύπου ChatGPT αποσύρθηκαν το 2023 αφού το Πεκίνο εφάρμοσε κανονισμούς για τις παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.5: Beta Νέες δυνατότητες και εξελίξεις