iOS 17.5: Beta Νέες δυνατότητες και εξελίξεις

iOS 17.5: Beta Νέες δυνατότητες και εξελίξεις
ired.gr

Αυτή τη στιγμή, η Apple βρίσκεται σε φάση δοκιμών για το iOS 17.5, το οποίο αποτελεί την πέμπτη σημαντική αναβάθμιση του iOS 17, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αν και η κύρια εστία είναι στις ρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το iOS 17.5 εισάγει επίσης αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Όπως και το iOS 17.4, το iOS 17.5 εστιάζει κυρίως στις νομικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά περιλαμβάνει και μερικά επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά.

Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμής του iOS 17.5 beta.

  • Λήψη εφαρμογών μέσω ιστότοπων (μόνο στην ΕΕ) Το iOS 17.5 εισάγει υποστήριξη για τη λήψη εφαρμογών μέσω ιστότοπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη απευθείας από τους ιστότοπούς τους. Όλες οι εφαρμογές που λαμβάνονται από ιστότοπους στο iPhone πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία συμβολαιογραφικής δήλωσης της Apple και, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια πληρωμής προς την Apple, αυτή χρεώνει 0,50 ευρώ ως βασική τεχνολογική προμήθεια.
  • Γραφικό στοιχείο Podcast Το γραφικό στοιχείο Podcasts, που μπορεί να προστεθεί στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη κλειδώματος, τώρα προσφέρει φόντο που αλλάζει ανάλογα με την τέχνη του podcast που αναπαράγεται.
  • Διαχείριση φορητών συσκευών Οι λύσεις MDM είναι σε θέση να επιβάλλουν μια έκδοση beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών. Η αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την αρχική ρύθμιση της συσκευής.
  • Apple News+ Το Apple News+ περιλαμβάνει ένα νέο καθημερινό παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται Quartiles. Το παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες να συνδυάσουν πλακίδια για να σχηματίσουν λέξεις και να κερδίσουν πόντους. Το Quartiles περιορίζεται σε πελάτες που έχουν πληρωμένη συνδρομή Apple News+.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα επιτρέψει την επισκευή των iPhone χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

  • Ειδοποιήσεις παρακολούθησης αντικειμένων τρίτων Η Apple και η Google ανέπτυξαν μια λύση πολλαπλών πλατφορμών για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης και φαίνεται ότι το iOS 17.5 θα ενημερώνει τους χρήστες του iPhone όταν βρίσκονται κοντά σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τρίτου μέρους. Η Google κυκλοφόρησε το δίκτυο Find My Device που βασίζεται σε Android νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
  • FaceTime Το FaceTime μπορεί να αποκτήσει μια επιλογή "Αποκλεισμός όλων των συμμετεχόντων" για ομαδικές κλήσεις FaceTime, πιθανώς για αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Αυτή η δυνατότητα δεν φαίνεται να είναι ακόμη λειτουργική.
  • Υγεία μπαταρίας iPad Υπάρχουν αναφορές για ένα μενού Battery Health στο iPad, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στην έκδοση beta αυτήν τη στιγμή, και μπορεί να περιορίζεται στα νέα iPad που φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Apple τον Μάιο. Το μενού Battery Health πιθανότατα θα εμφανίζει τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα και τον αριθμό κύκλων φόρτισης, παρόμοια με το μενού Battery Health στο iPhone.
  • Νέο Apple Pencil Υπάρχουν αναφορές για ένα Apple Pencil "V4" στον κώδικα iOS 17.5 και επίσης αναφορές για μια λειτουργία "squeeze" που ίσως προσθέσει υποστήριξη για την ολοκλήρωση ενεργειών με ένα πάτημα στο νέο Apple Pencil.

Το iOS 17.5 πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο προς τις αρχές Μαΐου και αναμένεται να συμπέσει με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων iPad.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει έναν βοηθό περιήγησης στο Safari με χαρακτηριστικά AI