Η Apple θα επιτρέψει την επισκευή των iPhone χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Η Apple θα επιτρέψει την επισκευή των iPhone χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της να καθιστά πιο οικονομική την επισκευή των iPhone, χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Από το φθινόπωρο του 2024, θα είναι δυνατή η επισκευή επιλεγμένων μοντέλων με γνήσια, αλλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Προηγουμένως, η Apple απαιτούσε από τους χρήστες να ταιριάζουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής με τα ανταλλακτικά. Στα επίσημα σέρβις της, αυτό ήταν απαραίτητο, ενώ επιπλέον ειδοποιήσεις παρουσιάζονταν εάν η επισκευή γινόταν από τρίτους που δεν χρησιμοποιούσαν επίσημα ανταλλακτικά. Ειδικά για το Face ID ή το Touch ID, η λειτουργία αυτών ενδέχεται να μην ήταν αξιόπιστη με μη επίσημα ανταλλακτικά.

Αρχικά, η αλλαγή θα επηρεάσει οθόνες, μπαταρίες και κάμερες, με την Apple να σχεδιάζει να προσθέσει την υποστήριξη για βιομετρικούς αισθητήρες όπως το Face ID και το Touch ID σε μελλοντικό στάδιο.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει έναν βοηθό περιήγησης στο Safari με χαρακτηριστικά AI

Όσον αφορά τα ανταλλακτικά από κλεμμένες συσκευές, η Apple φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα. Η λειτουργία Activation Lock, η οποία εμποδίζει τη χρήση κλεμμένων συσκευών, θα επεκταθεί στα ανταλλακτικά. Αυτό σημαίνει ότι τα ανταλλακτικά που προέρχονται από κλεμμένες συσκευές δεν θα λειτουργούν σε άλλες συσκευές.

Ως εκ τούτου, όταν γίνεται επισκευή ενός iPhone με μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, η πληροφορία αποθηκεύεται στην ενότητα "Ανταλλακτικά και Σέρβις" στις ρυθμίσεις του iOS. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια μοντέλα θα υποστηρίζονται αρχικά, αλλά οι δηλώσεις της εταιρίας υποδηλώνουν ότι αυτό θα αφορά τα μοντέλα iPhone 15 και νεότερα.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung ανακτά την κορυφαία θέση, ενώ η Apple χάνει την πρωτιά.