Το σύστημα εντοπισμού συσκευών της Google αρχίζει να λειτουργεί.

Το σύστημα εντοπισμού συσκευών της Google αρχίζει να λειτουργεί.
ired.gr

Πέρυσι, οι εταιρείες Google και Apple ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεπιθύμητης παρακολούθησης μέσω των AirTags και άλλων συσκευών εντοπισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, εργάστηκαν πάνω σε μια προδιαγραφή που θα ανταποκρινόταν σε αυτό το ζήτημα.

Μετά από λίγους μήνες, η Google εφάρμοσε τις ειδοποιήσεις ανεπιθύμητου εντοπισμού σε συσκευές με λειτουργικό Android 6.0 και νεότερες εκδόσεις. Επιπλέον, ανέβασε σε επίπεδο την ανάπτυξη του δικού της δικτύου Find My Device, περιμένοντας να δει παρόμοιες προστασίες για το iOS από την Apple.

Παρήλθε κάποιος χρόνος, αλλά φαίνεται πλέον ότι βρισκόμαστε κοντά στον τελικό στόχο. Η Google απέστειλε email σε ορισμένους χρήστες Android, ανακοινώνοντας ότι το αναμενόμενο δίκτυο Find My Device θα ενεργοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, το email αναφέρει "σε τρεις ημέρες", υπονοώντας ότι η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη την Δευτέρα 8η Απριλίου.

Με το νέο δίκτυο Find My Device, θα είναι δυνατόν να εντοπίζετε τις συσκευές σας ακόμη και όταν είναι offline. Επιπλέον, θα μπορείτε να εντοπίζετε όλα τα συμβατά αξεσουάρ Fast Pair ακόμη και όταν είναι αποσυνδεδεμένα από τη συσκευή σας. Αυτό περιλαμβάνει συμβατά ακουστικά, earbuds και συσκευές εντοπισμού που μπορείτε να προσαρτήσετε σε αντικείμενα όπως πορτοφόλια, κλειδιά ή ποδήλατα.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στη δωρεάν αναζήτηση: Η Google εξετάζει την επιβολή χρεώσεων για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Θα λάβετε ειδοποίηση στις συσκευές Android σας όταν αυτή η λειτουργία ενεργοποιηθεί σε 3 ημέρες. Μέχρι τότε, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο μέσω της υπηρεσίας Find My Device στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις δυνατότητες του δικτύου εντοπισμού εγκαίρως, ακολουθώντας τον σύνδεσμο, όπου υπάρχει επίσης το προηγούμενο email αναφορικά με την υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή που θα κάνετε αφορά όλες τις συσκευές Android που συνδέονται με τον συγκεκριμένο λογαριασμό Google σας.

Όσον αφορά την αιτία αυτής της, πιθανώς, άμεσης κυκλοφορίας, φαίνεται ότι η έκδοση iOS 17.5 επιτέλους θα προσθέσει τις απαραίτητες προστασίες για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης που συζητήθηκαν αρχικά με την Google το 2023. Το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η Google υποδηλώνει πιθανώς ότι η έκδοση iOS 17.5 θα γίνει διαθέσιμη την ακόλουθη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Google με σκοπό να ενσωματώσει τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone.