Τέλος στη δωρεάν αναζήτηση: Η Google εξετάζει την επιβολή χρεώσεων για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος στη δωρεάν αναζήτηση: Η Google εξετάζει την επιβολή χρεώσεων για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
ired.gr

Η Google φαίνεται να επινοεί ένα σχέδιο για να επιβάλει χρεώσεις στις λειτουργίες αναζήτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες δαπάνες στην παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Εάν η Google υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στο μοντέλο εσόδων της εταιρείας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι προτάσεις της Google, που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τους Financial Times, προβλέπουν ότι η εταιρεία θα παρέχει τη νέα λειτουργία αναζήτησης αποκλειστικά στους συνδρομητές των προνομιακών υπηρεσιών της.

Διαβάστε επίσης: Η AI αναγνωρίζει τον φόβο και την αίσθηση κινδύνου στις φωνές των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Οι χρήστες που είναι ήδη συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε αυτή την υπηρεσία, καθώς και σε άλλα εργαλεία της Google, όπως το Gmail και η σουίτα γραφείου, που χρησιμοποιούν βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης.

Η εμπειρία αναζήτησης αυτή, που δοκιμάζεται σε μορφή beta για επιλεγμένους χρήστες, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη της Google για να παρέχει απευθείας απαντήσεις σε ερωτήματα, παρόμοια με την προσέγγιση μέσω συνομιλίας που χρησιμοποιείται από το ChatGPT και τους ανταγωνιστές του.

Διαβάστε επίσης: Google One: Παρουσιάζει δύο καινούργιες προηγμένες υπηρεσίες, διαθέσιμες σε συγκεκριμένες περιοχές.