Κράτα ασφαλές το iPhone σου μπλοκάροντας την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός App Store

Κράτα ασφαλές το iPhone σου μπλοκάροντας την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός App Store
ired.gr

Με την εισαγωγή του iOS 17.4 στην ΕΕ, οι κάτοχοι iPhone πλέον έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εφαρμογές από πηγές εκτός του App Store. Παρά τη δέσμευση της Apple για ποιότητα, ιδιωτικότητα και ασφάλεια στο App Store, η νομοθεσία επιβάλλει την προσθήκη third-party καταστημάτων στις επιλογές των χρηστών. Αυτή η ελευθερία όμως συνοδεύεται από ανησυχίες, ειδικά για τους γονείς που ανησυχούν για το περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών - και όχι μόνο - το iOS προσφέρει ισχυρές λειτουργίες γονικού ελέγχου. Οι γονείς μπορούν να διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις εφαρμογών από εναλλακτικές πηγές μέσω του συστήματος γονικού ελέγχου του iOS 17.4, προσφέροντας έτσι ένα πιο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον για τις οικογένειές τους.

Για να ενεργοποιήσει κανείς τον γονικό έλεγχο και να αποτρέψει το sideload στο iPhone του, μπορεί να ακολουθήσει απλά βήματα. Ανοίγοντας τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στο "Screen Time" και ρυθμίζοντας το, μπορεί κάποιος να πατήσει "Content & Privacy Restrictions" και στη συνέχεια "App Installations & Purchases", ρυθμίζοντας το "App Marketplaces" σε "Don't Allow".

Διαβάστε επίσης: iOS 17.4: Έφτασε - Ανακαλύψτε τις νέες λειτουργίες

Επιπλέον, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τους περιορισμούς θέτοντας όρια ηλικίας και προσαρμόζοντας την εμπειρία της εφαρμογής για τα παιδιά τους. Επίσης, για τις επιχειρήσεις, παρόμοιοι περιορισμοί μπορούν να επιβληθούν μέσω προφίλ διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM), εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση και την ασφάλεια σε όλες τις συσκευές των εργαζομένων.

Συνοψίζοντας, το iOS 17.4 επεκτείνει τις επιλογές εγκατάστασης εφαρμογών, ενώ ο αποτελεσματικός γονικός έλεγχος και τα εργαλεία διαχείρισης της επιχείρησης αποτελούν βασικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple λόγω ανταγωνιστικής συμπεριφοράς έναντι του Spotify.