Το τέλος των Apple IDs αναμένεται να έρθει μέσα στο 2024.

Το τέλος των Apple IDs αναμένεται να έρθει μέσα στο 2024.
ired.gr

Το Apple ID είναι ο λογαριασμός που οι χρήστες της Apple χρησιμοποιούν για πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το App Store και το iCloud. Ωστόσο, φαίνεται πως η Apple ετοιμάζεται να τον μετονομάσει, με το νέο όνομα να ανακοινώνεται μέσα στη χρονιά.

Μέχρι σήμερα, το Apple ID επέτρεπε στους χρήστες να αγοράζουν εφαρμογές και να έχουν πρόσβαση σε αυτές σε όλες τις συσκευές τους, καθώς και να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους και να τα μοιράζονται μεταξύ των Apple συσκευών τους.

Διαβάστε επίσης: Η Apple έκλεισε το κεφάλαιο του προγράμματος iCar.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο των επόμενων εκδόσεων, όπως το iOS 18 και το macOS 15, και θα επηρεάσει όλο το σύστημα, από τις ρυθμίσεις έως τις εφαρμογές. Ωστόσο, ο λόγος για την αλλαγή παραμένει ασαφής. Η νέα ονομασία αναμένεται να είναι "Apple Account", σύμφωνα με πηγές.

Αν και ο όρος Apple ID είναι πλέον οικείος στους χρήστες, η αλλαγή αυτή θα δημιουργήσει πιθανώς κάποια προβλήματα στους προγραμματιστές, που θα πρέπει να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους ανάλογα.

Ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα περιοριστεί μόνο στην ονομασία και ότι θα φέρει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, αν και περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε για να είμαστε σίγουροι.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα λάβουν το iOS 18 και το iPadOS 18.