Τα Android smartphones μπορούν επισήμως να χρησιμοποιηθούν ως webcams για τα Windows PCs!

Τα Android smartphones μπορούν επισήμως να χρησιμοποιηθούν ως webcams για τα Windows PCs!
ired.gr

Μετά την πρώτη ανακοίνωση του Windows 11 Moment 5, η Microsoft παρουσίασε ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο εντοπίστηκε αρχικά σε προεκδοτικές εκδόσεις του Windows 11 πριν από μερικούς μήνες, επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Android smartphone τους ως υψηλής ποιότητας webcam.

Οι κάμερες που διαθέτουν τα σύγχρονα laptops με Windows είναι αξιοπρεπείς, αλλά συχνά δεν φτάνουν στο επίπεδο ποιότητας που προσφέρουν ακόμη και τα οικονομικά Android smartphones.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες που αναζητούν υψηλότερη ποιότητα εικόνας ήταν υποχρεωμένοι να επιλέξουν μεταξύ της αγοράς μιας ξεχωριστής κάμερας ή της χρήσης premium λογισμικού τρίτων για να μετατρέψουν τα smartphones τους σε webcams. Με την τελευταία ενημέρωση για τους Windows Insiders, το Windows 11 προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Android smartphone σας ως κάμερα με ενσωματωμένη υψηλής ποιότητας λειτουργικότητα.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είναι και ρολόι ταυτόχρονα!

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insiders μπορούν να συνδέσουν τα τηλέφωνά τους στους υπολογιστές τους και να απολαύσουν ανώτερης ποιότητας εικόνα, με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των καμερών, παύσης της ροής και εφαρμογής εφέ στη συσκευή τους. Επιπλέον, η διαδικασία δεν απαιτεί καλώδια, καθώς η επικοινωνία λειτουργεί ασύρματα μέσω Wi-Fi.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα smartphone ως webcam, το Windows 11 παρέχει μια ειδική γραμμή εργαλείων με πρόσθετες επιλογές, όπως εναλλαγή κάμερας, παύση βίντεο και ενεργοποίηση HDR, ενώ επίσης μπορείτε να ελέγξετε την μπαταρία της συσκευής σας.

Για να δοκιμάσετε αυτήν τη λειτουργία, οι Windows Insiders πρέπει να ενημερώσουν την εφαρμογή Link to Windows στην έκδοση 1.24012 ή μεταγενέστερη. Επιπλέον, το Android smartphone πρέπει να τρέχει Android 9.0 ή νεότερη έκδοση.

Έπειτα, από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας, μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση του Windows 11 στο Android smartphone σας. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χρήστες θα κληθούν να εγκαταστήσουν μια ενημερωμένη έκδοση του Cross Device Experience Host.

Παρότι η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για τους Windows Insiders, αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σε όλους τους χρήστες.

Διαβαστε επίσης: Τρεις βασικές εφαρμογές της Apple τώρα διαθέσιμες και για τα Windows.