iOS 17.4: Η ασφάλεια του iMessage ενισχύεται ενάντια σε προηγμένες κβαντικές επιθέσεις.

iOS 17.4: Η ασφάλεια του iMessage ενισχύεται ενάντια σε προηγμένες κβαντικές επιθέσεις.
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης για το iMessage, το οποίο ονομάζεται PQ3 και αναπτύχθηκε για να προσφέρει ασφάλεια ακόμη και ενάντια σε προηγμένες κβαντικές επιθέσεις.

Η Apple υπογραμμίζει ότι το PQ3 προσφέρει εκτεταμένες προστασίες, ξεπερνώντας τα πρωτόκολλα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως. Η εταιρεία περιγράφει το PQ3 ως το πρώτο πρωτόκολλο που επιτυγχάνει ασφάλεια επιπέδου 3, προσφέροντας κρυπτογράφηση ανθεκτική σε συμβιβασμούς και εκτεταμένες άμυνες ενάντια σε εξαιρετικά προηγμένες κβαντικές επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.4: Με μία ματιά, θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone 15.

Η κυκλοφορία του PQ3 θα ξεκινήσει σταδιακά με τις ενημερώσεις των iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 και watchOS 10.4 τον Μάρτιο. Η Apple επιβεβαιώνει ότι το PQ3 θα αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον πρωτόκολλο κρυπτογράφησης του iMessage σε όλες τις υποστηριζόμενες συνομιλίες αργότερα φέτος. Για να επωφεληθούν οι χρήστες, απαιτείται η ενημέρωση όλων των συσκευών σε εκδόσεις λογισμικού iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 ή watchOS 10.4.

Το PQ3 σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία από επιθέσεις "Harvest Now, Decrypt Later," μιας τεχνικής όπου κακόβουλοι παράγοντες συλλέγουν κρυπτογραφημένα δεδομένα με σκοπό την αποκρυπτογράφησή τους σε μελλοντικό χρόνο.

Αν και οι κβαντικοί υπολογιστές δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι, η Apple προειδοποιεί για την προετοιμασία των επιτιθέμενων με εξαιρετικούς πόρους για την πιθανή άφιξή τους, εκμεταλλευόμενοι τη μείωση του κόστους αποθήκευσης δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro Max: Με την ανώτερη διάρκεια μπαταρίας που έχει ποτέ δει ένα iPhone;