Η Apple κάνει σαφές ότι δεν πρέπει να τοποθετήσετε το βρεγμενο iPhone σας σε ρύζι.

Η Apple κάνει σαφές ότι δεν πρέπει να τοποθετήσετε το βρεγμενο iPhone σας σε ρύζι.
ired.gr

Ένα από τα πιο γνωστά "hacks" που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο για το πώς να αντιμετωπίσετε ένα υγρό κινητό τηλέφωνο είναι να το τοποθετήσετε σε ένα μπολ με ρύζι.

Η Apple ανταποκρίνεται για πρώτη φορά επίσημα σε αυτήν την πρακτική, με την ενημέρωση της σελίδας υποστήριξης που αναφέρεται στην αντοχή στο νερό των iPhone 7 και νεότερων μοντέλων. Η εταιρεία δηλώνει ρητά ότι, αντίθετα με τις πεποιθήσεις και τις ιστορίες, δεν πρέπει ποτέ να τοποθετήσετε ένα βρεγμένο iPhone σε ένα μπολ με ρύζι.

Στην ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης της Apple, η εταιρεία προειδοποιεί: "Μην τοποθετείτε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να προκαλέσουν ζημιά στο iPhone σας."

Άλλα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο βρεγμένο σας smartphone:

  • Να μην χρησιμοποιήσετε εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένο αέρα για να στεγνώσετε το iPhone σας.
  • Να μην εισάγετε ξένα αντικείμενα, όπως βαμβακερές μπατονέτες ή χαρτοπετσέτες, στην υποδοχή.

Αντίθετα, η Apple συστήνει ότι, εάν το κινητό σας ή κάποιο αξεσουάρ βραχεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το καλώδιο φόρτισης USB-C από τη θύρα φόρτισης και το άλλο άκρο του καλωδίου από το φορτιστή ή το αξεσουάρ. Μην επανασυνδέετε το καλώδιο μέχρι να στεγνώσουν το iPhone και το καλώδιο.

Διαβάστε επίσης: Για ποιο λόγο η Apple εισάγει το RCS στο iPhone αυτή τη χρονιά

Πώς πρέπει να στεγνώσετε το iPhone σας, σύμφωνα με την Apple:

  • Χτυπήστε απαλά το iphone σας με την υποδοχή προς τα κάτω για να αφαιρέσετε το υπερβολικό υγρό.
  • Αφήστε το iphone σας σε έναν ξηρό χώρο με ελαφριά ροή αέρα.
  • Μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε με ένα καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ. Αν εμφανιστεί ξανά ειδοποίηση, σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα υγρασία.
  • Αφήστε το iphone σας σε ξηρό χώρο με ελαφριά ροή αέρα για έως και μία ημέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά τη φόρτιση ή τη σύνδεση ενός αξεσουάρ καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η πλήρης στεγνότητα μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες.

Αν το τηλέφωνο σας έχει στεγνώσει αλλά εξακολουθεί να μην φορτίζει, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και αποσυνδέστε τον φορτιστή από τον τοίχο. Συνδέστε τα ξανά μετά. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση της θύρας φόρτισης του iphone σας, το iphone θα σας ενημερώσει.

Διαβάστε επίσης: Η μετάβαση από το Android στο iOS στις ΗΠΑ μειώθηκε το 2023.