Για ποιο λόγο η Apple εισάγει το RCS στο iPhone αυτή τη χρονιά

Για ποιο λόγο η Apple εισάγει το RCS στο iPhone αυτή τη χρονιά
ired.gr

Το προηγούμενο Νοέμβριο, η Apple έκανε μια εκπληκτική ανακοίνωση που τους άφησε όλους άφωνους: το iPhone θα υποστήριζε το RCS από το 2024 και θα εφαρμόζονταν στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Αυτό το βήμα χαροποίησε την Google, που είχε προηγουμένως ξεκινήσει μια εκτεταμένη καμπάνια για να πιέσει την Apple να υιοθετήσει το RCS.

Η Apple είχε αρνηθεί με σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύοντας ότι το iMessages ήταν ένας σημαντικός παράγοντας πώλησης για τα iphone. Ωστόσο, οι χρήστες Android που χρησιμοποιούν το Google Messages είχαν παρόμοιες δυνατότητες, όπως αποδείξεις παράδοσης και ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, υψηλής ποιότητας εικόνες και μεγαλύτερα μηνύματα.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι χρήστες iphone είχαν πρόσβαση σε αυτές τις δυνατότητες μόνο όταν συνομιλούσαν με άλλους χρήστες iphone, και το ίδιο ισχύει και για τους χρήστες Android με το RCS.

Όταν ένας χρήστης iphone ανταλλάσσει μηνύματα με χρήστες Android, γίνεται μέσω SMS, περιορίζοντας τη διάρκεια της συνομιλίας και με χαμηλής ποιότητας εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Η μετάβαση από το Android στο iOS στις ΗΠΑ μειώθηκε το 2023.

Με την υποστήριξη του RCS από την Apple, οι χρήστες θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εικόνες, αποδείξεις παράδοσης και ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης και μεγαλύτερα threads, ακόμα και όταν συνομιλούν με χρήστες Android.

Η απόφαση αυτή της Apple μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά σύμφωνα με τον John Gruber του Daring Fireball, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν είναι η Κίνα. Ενώ μερικοί μπορεί να υποθέσουν ότι ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές είχε επιρροή, η πραγματική κίνηση προέρχεται από την Κίνα.

Σύμφωνα με τον Gruber, η Κίνα ετοιμάζει ένα νέο νόμο που θα απαιτεί από όλα τα νέα τηλέφωνα 5G να υποστηρίζουν το RCS. Και η Apple επιθυμεί να είναι έτοιμη για αυτήν την αλλαγή, καθώς ανταγωνίζεται σκληρά στην αγορά smartphone της Κίνας, ιδιαίτερα με τη Huawei.

Διαβάστε επίσης: Τρεις βασικές εφαρμογές της Apple τώρα διαθέσιμες και για τα Windows