Η μετάβαση από το Android στο iOS στις ΗΠΑ μειώθηκε το 2023.

Η μετάβαση από το Android στο iOS στις ΗΠΑ μειώθηκε το 2023.
ired.gr

Για πάνω από μια δεκαετία, η Apple έχει κυριαρχήσει στις πωλήσεις smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το iPhone να παραμένει στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ωστόσο, το 2023 παρατηρήθηκε μια μείωση στις πωλήσεις γενικά, αν και η Apple εξακολουθεί να κατέχει την κορυφαία θέση.

Μια πιο αντιπροσωπευτική ένδειξη της δυναμικής της αγοράς smartphone στις ΗΠΑ είναι ο αριθμός των χρηστών που μεταβαίνουν από ένα λειτουργικό σύστημα σε ένα άλλο. Το 2023, λιγότεροι νέοι κάτοχοι iPhone μεταβήκαν από το Android σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση της Consumer Intelligence Research Partners αποκάλυψε ότι το 13% των ατόμων που αγόρασαν ένα iPhone το 2023 είχαν μεταβεί από ένα τηλέφωνο Android, σε σύγκριση με το 15% το 2022. Αυτός ο μικρότερος αριθμός αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης σε πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Νέα σοβαρή αδυναμία ασφαλείας στα προϊόντα της Apple

Παρόλο που η πτώση κατά 2% δεν μεταφράζεται άμεσα σε αριθμούς, αποτελεί θετική ένδειξη για τους υποστηρικτές του λειτουργικού συστήματος της Google και τους κατασκευαστές smartphone Android. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον μόνο από αυτά τα αποτελέσματα. Με την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον τομέα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Android είναι η μη προτίμησή του από τις νεότερες ηλικίες στις ΗΠΑ. Σχεδόν το 90% των εφήβων χρησιμοποιούν iPhone, και αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, καθώς οι χρήστες συνήθως διατηρούν τις προτιμήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Παγκοσμίως, το Android εξακολουθεί να κυριαρχεί, αλλά η αγορά των ΗΠΑ έχει σημαντική επίδραση λόγω των υψηλών δαπανών στην οικονομία της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Android 15: Η πρώτη προεπισκόπηση αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα.