Τρεις βασικές εφαρμογές της Apple τώρα διαθέσιμες και για τα Windows.

Τρεις βασικές εφαρμογές της Apple τώρα διαθέσιμες και για τα Windows.
ired.gr

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices, οι οποίες ήταν υπό δοκιμή από την αμερικανική τεχνολογική εταιρία για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, είναι πλέον διαθέσιμες για όλους τους χρήστες. Η κυκλοφορία τους σηματοδοτεί το τέλος της εφαρμογής iTunes για ορισμένους υπολογιστές.

Αυτές οι εφαρμογές είναι μέρος της προσπάθειας της Apple να διαχωρίσει το iTunes σε πολλαπλές εφαρμογές στον υπολογιστή, αντικατοπτρίζοντας έτσι τον τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων εφαρμογών στους Mac.

Στα Windows 10 και μετέπειτα, οι χρήστες PC μπορούν τώρα να κατεβάσουν τις τρεις ξεχωριστές εφαρμογές για τη διαχείριση των συσκευών και την πρόσβαση στο περιεχόμενο του Apple Music και του Apple TV.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει τα σχέδια για τις εφαρμογές Apple Music και TV στο Microsoft Store τον Οκτώβριο του 2022, οπότε ο διαχωρισμός από το iTunes ήταν ήδη στα σκαριά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι αυτόνομες εφαρμογές Music, Devices και TV κυκλοφόρησαν σε προεπισκόπηση τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε η Apple πραγματοποιεί τακτικές ενημερώσεις. Από σήμερα, η ετικέτα "Προεπισκόπηση" έχει αφαιρεθεί από τις τρεις εφαρμογές των Windows. Ας δούμε λεπτομερώς τι προσφέρει καθεμία από αυτές τις εφαρμογές.

Η εφαρμογή Apple Music επιτρέπει στους χρήστες των Windows να ακούν και να διαχειρίζονται τη μουσική τους βιβλιοθήκη από το iTunes, συμπεριλαμβανομένων των αγορών από το iTunes Store.

Διαβάστε επίσης: Bard Gemini Pro και Double Check της Google είναι πλέον διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Από την άλλη, η εφαρμογή Apple TV επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το iTunes. Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming της Apple, Music και TV+.

Όσον αφορά την εφαρμογή Apple Devices, αυτή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους κατόχους υπολογιστών να δημιουργούν και να επαναφέρουν αντίγραφα ασφαλείας, να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται τα iPhone και τα iPad τους, καθώς και να συγχρονίζουν περιεχόμενο από τους υπολογιστές τους.

Η χρήση των αυτόνομων εφαρμογών απαιτεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση και πρέπει να εγκατασταθούν και οι τρεις εφαρμογές για να μεταβούν οι χρήστες πλήρως από το iTunes. Μετά την εγκατάστασή τους, το iTunes χρησιμοποιείται μόνο για την πρόσβαση σε podcasts και audiobooks. Η βιβλιοθήκη του iTunes δεν πρέπει να διαγραφεί, καθώς χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές Apple Music και TV.

Οι χρήστες PC που δεν μπορούν να αναβαθμίσουν στα Windows 10 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το iTunes, αλλά οι νέες αυτόνομες εφαρμογές προσφέρουν μια πιο σύγχρονη και ευκολότερη στη χρήση εμπειρία που αντικατοπτρίζει περισσότερο τις διεπαφές των Mac.

Διαβάστε επίσης: Εξέταση της ανθεκτικότητας του Apple Vision Pro, του gadget που κοστίζει 3.500 δολάρια.