Το ενδιαφέρον των χρηστών iPhone για το iOS 17 δεν είναι τόσο υψηλό όσο ήταν για το iOS 16.

Το ενδιαφέρον των χρηστών iPhone για το iOS 17 δεν είναι τόσο υψηλό όσο ήταν για το iOS 16.
ired.gr

Η Apple δημοσίευσε τα ποσοστά υιοθέτησης των λειτουργικών συστημάτων για smartphone και tablet, αποκαλύπτοντας μια ενδιαφέρουσα κατάσταση: Το iOS 17 και το iPadOS 17 έχουν σχεδόν αντίθετες πορείες σε σύγκριση με τα προηγούμενα τους.

Συγκεκριμένα, το 76% των iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν εγκατεστημένο το iOS 17, ενώ το 61% των νέων iPad έχουν το iPadOS 17, όπως ανακοίνωσε η Apple πρόσφατα.

Ωστόσο, παραμένει μια σημαντική μερίδα χρηστών που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις προηγούμενες εκδόσεις. Το 20% των iPhone και το 29% των iPad διατηρούν ακόμη το iOS 16 και το iPadOS 16, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.4 Beta: Ενσωματώνει το Χρονόμετρο στις Live Activities

Εντούτοις, η πορεία υιοθέτησης του iOS 17 φαίνεται να είναι πιο αργή συγκριτικά με την υιοθέτηση του iOS 16 την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος. Αντίθετα, το iPadOS 17 φαίνεται να έχει μια ταχύτερη αποδοχή σε σχέση με το iPadOS 16.

Το iOS 17 κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο και η Apple έχει ήδη εκδώσει τρεις σημαντικές ενημερώσεις, με μια ακόμη στον ορίζοντα, iOS 17.4, για τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: iOS 18 Crystal: Η πιο σημαντική αναβάθμιση που έχει δει ποτέ το iPhone