Το προσεχές foldable της Apple με οθόνης 7-8'' αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2026 και του 2027.

Το προσεχές foldable της Apple με οθόνης 7-8'' αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2026 και του 2027.
ired.gr

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο ρεπορτάζ από πηγές του κλάδου στην Κορέα, το πρώτο foldable της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2026 και του 2027.

Η εσωτερική οθόνη του αναμένεται να έχει διαστάσεις 7-8 ιντσών και υπάρχουν φήμες που υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να αντικαταστήσει το iPad mini στο χαρτοφυλάκιο της Apple.

Τα ακριβή χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Το γεγονός ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια νέα γενιά iPad mini με οθόνη OLED υποδηλώνει ότι η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα να εγκαταλείψει αυτήν την κατηγορία συσκευών για να επικεντρωθεί στο foldable.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: ελάχιστες αλλαγές στον σχεδιασμό τους, με σημαντική προσθήκη το Capture Button και οι μεγαλύτερες οθόνες.

Σε άλλες πληροφορίες, υπάρχει η αναφορά ότι η Apple εξετάζει την ενσωμάτωση οθονών OLED στη σειρά iPad Pro αργότερα φέτος, ενώ ένα OLED iPad mini αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Τέλος, πηγές αναφέρουν ότι τόσο η Samsung Display όσο και η LG Display έχουν δώσει στην Apple δείγματα foldable οθονών με διαστάσεις 6" και 7" αντίστοιχα. Υποθέτοντας ότι αν η Apple αποφασίσει να προχωρήσει, είναι πιθανό να προμηθευτεί αρχικά τα πάνελ από τη Samsung Display, λόγω της εμπειρίας της στην τεχνολογία foldable. Η LG Display αναμένεται να ακολουθήσει με μαζική παραγωγή πάνελ έναν χρόνο αργότερα.

Το μέλλον φαίνεται να επιφέρει ακόμα περισσότερες εξελίξεις, με προβλέψεις για την κυκλοφορία ενός foldable προϊόντος με οθόνη 20-25 ιντσών γύρω στο 2028, είτε ως iPad είτε ως Mac. Το μέγεθος αυτό αναφέρεται στην εσωτερική οθόνη που αναδιπλώνεται.

Διαβάστε επίσης: Η Apple, επίσημα, ανακοίνωσε ότι με την κυκλοφορία του iOS 17.4 τον Μάρτιο, θα επιτρέπει το sideloading και άλλες λειτουργίες.