iOS 18 Crystal: Η πιο σημαντική αναβάθμιση που έχει δει ποτέ το iPhone

iOS 18 Crystal: Η πιο σημαντική αναβάθμιση που έχει δει ποτέ το iPhone
ired.gr

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 18 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία της Apple. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τις αλλαγές, αναφέρθηκε στην έμφαση που θα δοθεί στα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή στα AI χαρακτηριστικά, και μια αναβαθμισμένη Siri.

Το επόμενο λειτουργικό σύστημα φέρει το όνομα Crystal. Η Apple φαίνεται να έχει αντιληφθεί τη σημασία της generative AI καθώς αυτή απέσπασε μεγάλο ενδιαφέρον στη βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Η Apple, επίσημα, ανακοίνωσε ότι με την κυκλοφορία του iOS 17.4 τον Μάρτιο, θα επιτρέπει το sideloading και άλλες λειτουργίες.

Αναμένεται η εισαγωγή της AI στην Siri με σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο απάντησης σε ερωτήσεις και στην αυτόματη συμπλήρωση προτάσεων στο Messages app.

Στόχος είναι η επέκταση των χαρακτηριστικών της AI σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές, επιτρέποντας λειτουργίες όπως η αυτόματη δημιουργία playlists και πολλά άλλα.

Η εστίαση της Google στη generative AI δεν είναι ο μόνος λόγος που η Apple επιθυμεί να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στο iPhone. Ο Gurman είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το iPhone 16 δεν θα έχει τόσες πολλές βελτιώσεις όσον αφορά το hardware, κάτι που κάνει το iOS 18 ακόμη πιο κρίσιμο για την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.4: Αυτή η μεταβολή θα έχει επίδραση σε όλους τους κατόχους iPhone με την επερχόμενη αναβάθμιση.