iOS 17.4: Αυτή η μεταβολή θα έχει επίδραση σε όλους τους κατόχους iPhone με την επερχόμενη αναβάθμιση.

iOS 17.4: Αυτή η μεταβολή θα έχει επίδραση σε όλους τους κατόχους iPhone με την επερχόμενη αναβάθμιση.
ired.gr

Το iOS 17.4 βρίσκεται στα σκαριά καθώς η Apple έχει απελευθερώσει την πιο πρόσφατη έκδοση της beta για εκείνους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS. Αυτό μας δίνει μια εικόνα των αναμενόμενων αλλαγών που πρόκειται να επέλθουν.

Ωστόσο, οι σημαντικότερες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα προέρχονται από τις νομοθετικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Apple, μέσω του Digital Markets Act. Μία από αυτές αφορά τον τρόπο εγκατάστασης και λήψης εφαρμογών στο iPhone, ενώ η άλλη σχετίζεται με τον Safari.

Συγκεκριμένα, με το iOS 17.4, οι χρήστες θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν browser από τρίτους κατασκευαστές ως τον προεπιλεγμένο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αποκλειστικά δεμένοι με το Safari για την περιήγηση στο διαδίκτυο, αλλά θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν άλλους browser, όπως τον Google Chrome, ως προεπιλογή. Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί με την πρώτη εκκίνηση του Safari μετά την αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: Η Apple, επίσημα, ανακοίνωσε ότι με την κυκλοφορία του iOS 17.4 τον Μάρτιο, θα επιτρέπει το sideloading και άλλες λειτουργίες.

Επιπλέον, οι browser τρίτων κατασκευαστών θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές μηχανές αναζήτησης εκτός από το WebKit, που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα από τον Safari και άλλους browser. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει κάθε χρήστη iPhone που θα υποστηρίζει την αναβάθμιση στο iOS 17.4.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το iOS 17.4 βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο beta, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές πριν από την προθεσμία της 6ης Μαρτίου. Έτσι, η κυκλοφορία του αναμένεται να γίνει λίγο πριν ή ακριβώς στην ημερομηνία αυτή.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.3: Διαθέσιμο με τη νέα λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής