iOS 17.3: Οδηγίες για την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής στο iPhone

iOS 17.3: Οδηγίες για την ενεργοποίηση της Λειτουργίας Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής στο iPhone
ired.gr

Η λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής της Apple αποτελεί μια καινοτόμο δυνατότητα που ασφαλίζει τα δεδομένα του iPhone και δυσχεραίνει την εργασία των κλεφτών. Ενσωματώθηκε στις συσκευές με την ενημέρωση iOS 17.3 και απαιτεί τη χρήση σαρώσεων Face ID (ή Touch ID) και χρονικών καθυστερήσεων πριν από την εκτέλεση λειτουργιών πληρωμής ή την αλλαγή της ασφάλειας του λογαριασμού όταν η συσκευή βρίσκεται μακριά από καθιερωμένες τοποθεσίες.

Η λειτουργία αυτή μειώνει τον κίνδυνο κλοπής του iPhone, καθώς απαιτεί βιομετρική σάρωση (Face ID ή Touch ID) όταν ο χρήστης βρίσκεται σε απόσταση από τα συνήθη του μέρη, όπως το σπίτι ή τον χώρο εργασίας. Κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας, αποτρέπεται η χρήση του κωδικού πρόσβασης ως εναλλακτική μέθοδος. Επιπλέον, επιβάλλονται χρονικές καθυστερήσεις για ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Το Wall Street Journal ανέφερε το 2023 μια συνηθισμένη τακτική κλεφτών που περιλάμβανε την παρακολούθηση χρηστών κατά την εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, ώστε να τον κλέψουν στη συνέχεια. Η λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτό τον κίνδυνο. Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία, απαιτείται η επαλήθευση ταυτότητας με Face ID ή Touch ID, καθώς και χρονικές καθυστερήσεις, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.3: Διαθέσιμο με τη νέα λειτουργία Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής

Με την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής ενεργοποιημένη, ο κλέφτης θα αντιμετώπιζε σημαντικά εμπόδια. Η απαίτηση Face ID ή Touch ID και οι χρονικές καθυστερήσεις θα του απαγόρευαν την πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες πληρωμής, ενώ επιπλέον προστίθεντο εμπόδια στην επαναφορά και τη ρύθμιση της συσκευής. Αυτό παρέχει πολύτιμο χρόνο για αντίδραση, εντοπισμό της συσκευής και αλλαγές στην ασφάλεια.

Η λειτουργία απαιτεί βιομετρική σάρωση (Face ID / Touch ID) χωρίς τη χρήση κωδικού πρόσβασης για διάφορες λειτουργίες όταν η συσκευή βρίσκεται μακριά από τις καθιερωμένες τοποθεσίες. Επιπλέον, ενέργειες όπως η απενεργοποίηση του Lost Mode ή η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων απαιτούν επιπλέον χρονικές καθυστερήσεις και επαληθεύσεις μέσω Face ID / Touch ID.

Για να ενεργοποιήσετε την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής, ελέγξτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη στο iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση. Στις ρυθμίσεις, μεταβείτε σε Face ID & Passcode (ή Touch ID & Passcode σε παλαιότερα μοντέλα) και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Για απενεργοποίηση, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και επιλέξτε Απενεργοποίηση προστασίας, επιβεβαιώνοντας με Face ID ή Touch ID.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2.1: Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σύνδεσης του iPhone σας