Σε αυτό το benchmark, το Galaxy S24 Ultra ξεπερνά το iPhone 15 Pro Max με εντυπωσιακή διαφορά 75%.

Σε αυτό το benchmark, το Galaxy S24 Ultra ξεπερνά το iPhone 15 Pro Max με εντυπωσιακή διαφορά 75%.
ired.gr

Ακόμη και μετά από πολλούς μήνες από την κυκλοφορία του, το iPhone 15 Pro Max διατηρεί τη θέση του ως ένα από τα πιο ισχυρά smartphones στην αγορά, χάρη στον εξαιρετικό του επεξεργαστή A17 Pro. Ωστόσο, φαίνεται ότι υστερεί αρκετά σε σύγκριση με το Galaxy S24 Ultra όσον αφορά τις ταχύτητες αποθηκευτικού χώρου.

Κρατώντας και τις δύο συσκευές στα χέρια του, ο γνωστός tech YouTuber sakitech αποφάσισε να δοκιμάσει την απόδοσή τους στο Jazz Disk Bench, μια εφαρμογή που μετρά πόσο γρήγορη μπορεί να είναι η ανάγνωση και η εγγραφή αρχείων στον αποθηκευτικό χώρο μιας συσκευής. Σε αυτή τη δοκιμή, το Galaxy S24 Ultra ξεπέρασε το iPhone 15 Pro Max με ταχύτητες sequential ανάγνωσης 2,547MB/s, ενώ το iPhone 15 Pro Max πέτυχε μόλις 1,450MB/s. Η διαφορά είναι περίπου 75%.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος επεξεργαστής των Android ξεπερνά σχεδόν σε όλες τις δοκιμές απόδοσης τον A17 Pro των iPhone 15 Pro στα benchmarks.

Σε ό,τι αφορά τις ταχύτητες εγγραφής, το Galaxy S24 Ultra κατέγραψε ταχύτητες 1,442MB/s, ενώ το iPhone 15 Pro Max άγγιξε τα 1,257MB/s. Η διαφορά ανέρχεται, περίπου στο 15%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τις ταχύτητες, το Galaxy S24 Ultra εμφάνισε και χαμηλότερο latency, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο benchmark.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Galaxy S24 Ultra και το iPhone 15 Pro Max χρησιμοποιούν διαφορετικά πρότυπα εσωτερικής μνήμης, με το Galaxy S24 Ultra να βασίζεται στην τεχνολογία UFS, ενώ το iPhone 15 Pro Max χρησιμοποιεί αποθήκευση τύπου NVMe.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή Microsoft Copilot είναι πλέον διαθέσιμη στο Play Store.