Το Capture Button του iPhone 16 θα αντιδρά στην αφή, προσαρμόζοντας το ζουμ και την εστίαση.

Το Capture Button του iPhone 16 θα αντιδρά στην αφή, προσαρμόζοντας το ζουμ και την εστίαση.
ired.gr

Εδώ και καιρό ακούγαμε για το Capture Button που ετοιμάζει η Apple για την επερχόμενη σειρά iPhone 16, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Αρχικά, δεν υπήρχαν διαρροές σχετικά με τον ρόλο του κουμπιού, αλλά το όνομά του έδινε κάποιες βασικές πληροφορίες. Ο Mark Gurman του Bloomberg είχε αναφέρει προηγουμένως ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη βίντεο.

Τώρα, το Information αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες του Capture Button, όπως οι χειρονομίες που θα υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το κουμπί θα είναι μηχανικό και ανταποκρίνεται τόσο στην αφή όσο και στην πίεση.

Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να εκτελούν μεγέθυνση και σμίκρυνση σύροντας αριστερά και δεξιά, να εστιάζουν με ένα ελαφρύ πάτημα και να ενεργοποιούν την εγγραφή με ένα πιο δυνατό πάτημα.

Διαβάστε επίσης: Η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αφαιρείται από το Apple Watch, με σκοπό την αποφυγή της απαγόρευσης πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η Apple θα τοποθετήσει το νέο κουμπί στη δεξιά πλευρά του iPhone, κάτω από το κουμπί λειτουργίας, σε ιδανική θέση για χρήση με τα δάχτυλα όταν η συσκευή είναι οριζόντια. Η κεραία mmWave στις συσκευές των ΗΠΑ θα μετακινηθεί από τη δεξιά πλευρά στην αριστερή για να κάνει χώρο για το Capture Button.

Σύμφωνα με το The Information, η Apple πιστεύει ότι αυτό το νέο κουμπί θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη σειρά iPhone 16 και προορίζεται να ενισχύσει την κάμερα του iPhone ως εναλλακτική για οριζόντια βίντεο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σχεδίαση του iPhone 16 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε οι λειτουργίες και ο σχεδιασμός του Capture Button μπορεί να υποστούν αλλαγές στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρή ειδοποίηση σχετικά με την ευπάθεια εκατομμυρίων iPhones - Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.