Σοβαρή ειδοποίηση σχετικά με την ευπάθεια εκατομμυρίων iPhones - Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.

Σοβαρή ειδοποίηση σχετικά με την ευπάθεια εκατομμυρίων iPhones - Παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα.
ired.gr

Ανακαλύφθηκε μια σημαντική ευπάθεια σε συγκεκριμένα iPhones και MacBooks, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, επηρεάζει εκατομμύρια συσκευές της Apple, καθώς και συσκευές με επεξεργαστές AMD ή Qualcomm.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μνήμη της GPU που αποθηκεύει δεδομένα τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η ευπάθεια δίνει τη δυνατότητα σε εγκληματίες να αντλήσουν προσωπικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες στην τοπική μνήμη της GPU.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Αναφορές ότι πρόκειται για το πρώτο iPhone με χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης από την Apple.

Η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα και έχει ήδη παράσχει ενημερώσεις για τις συσκευές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές M3 και A17 Bionic.

Ωστόσο, όλες οι προηγούμενες εκδόσεις iPhones, όπως το iPhone 12 Pro, iPads και το M2 MacBook Air παραμένουν ευάλωτα. Το εκμεταλλευτικό πρόγραμμα επηρεάζει συσκευές με GPUs της Apple, AMD και Qualcomm, ενώ οι συσκευές με GPUs από Nvidia, ARM και Intel δεν επηρεάζονται.

Διαβάστε επίσης: Η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αφαιρείται από το Apple Watch, με σκοπό την αποφυγή της απαγόρευσης πωλήσεων στις ΗΠΑ.